Digidexo.com

OB-GYN Spørsmål og svar for graviditet

OB-GYN Spørsmål og svar for graviditet


Graviditet er en tid med motstridende følelser --- spenning skjær av frykt blandet med et snev av bekymring. Kroppen din er ikke lenger bare din, og alt du putter inn i den, eller om den kan finne veien til din utvikle baby. Endringer kan forekomme i omtrent hver tomme av kroppen din som babyen vokser og disse kan noen ganger være sjokkerende eller skremmende å oppleve. Med så mye som skjer, inne og ute, er det vanskelig å vite hva som regnes som trygt eller normal. Enhver usikkerhet eller bekymring bør diskuteres med din OB-GYN, men noen spørsmål er ganske vanlig, og svarene kan bidra til å sette sinnet rolig.

Blør under svangerskapet et dårlig tegn?

Det ville være avhengig av mengden av blod og alvorlighetsgraden av kramper. Ifølge American Graviditet Association, opptil 30 prosent av alle gravide kvinner opplever noen form for blødning tidlig i svangerskapet. Lett blødning eller spotting regnes ikke et problem, spesielt hvis det går bort av seg selv. Svak kramper er også vanlig tidlig i svangerskapet; men hvis du begynner å blø kraftig, og det er ledsaget av smertefulle kramper, kontakt legen din med en gang.

Kan jeg bruke en badestamp eller tanning bed mens jeg er gravid?

Alt som øker kroppstemperaturen kan utgjøre en trussel mot utvikling av baby inni. Dette inkluderer badstuer, boblebad og solarium, men varme bad er heller ikke anbefalt under graviditet. Hold badevannet under 100 grader Fahrenheit for å holde barnet ditt trygt.

Kan jeg fortsatt trene mens gravid?

Trening under svangerskapet er en god måte å styrke musklene for levering, time noen ubehag og gi deg mer energi. Hvis du var aktiv før du blir gravid, kan du vanligvis fortsette en litt endret rutine under svangerskapet. Husk at å endre kroppen vil endre din balanse, så ta ting litt langsommere enn du ellers ville gjort for å hindre skade.