Digidexo.com

Hvordan vet du har Intestinal Flu

Intestinal influensa, også kjent som magen influensa, er den plutselige utbruddet av en hovedsakelig forbigående infeksjon i mage-tarmkanalen forårsaket av et virus, bakterier eller protozoer. Hvis du tror du kan ha smittet av sykdommen, nedenfor er fremgangsmåten for å bidra til å gjøre en riktig diagnose.

Bruksanvisning

•  Se etter følgende symptomer: diaré, oppkast, kvalme, magesmerter eller kramper, feber, hodepine, muskelsmerter eller blod i avføringen. Hvis du lider av en eller flere av disse symptomene, kan du ha intestinal influensa.

Tenk på steder du har vært sist og folk du har brukt tid med. Intestinal influensa spres gjennom oppkast og avføring og kan være et resultat av inntak av forurenset mat eller drikke utarbeidet av noen som ikke regelmessig vaske hendene. Det kan også spres ved å forbruke fisk som har blitt forurenset av kloakkvann, så vel som ved å dele mat eller drikkevarer med en infisert person. Du kan ha kontrahert intestinal influensa ved å spise ute, eller ved å tilbringe tid med en infisert venn, familiemedlem eller kollega.

Planlegge en legetime for en offisiell diagnose. Hvis du lider av noen av symptomene nevnt ovenfor, kan du ha intestinal influensa.

Hint

  • Redusere risikoen for å fange intestinal influensa ved å vaske hendene regelmessig, spesielt før du spiser og etter toalettbesøk. Rengjør alle forurensede overflater med et blekemiddel-basert cleanser.
  • Intestinal influensa kommer på raskt og varer vanligvis 1-3 dager.
  • I alvorlige tilfeller av intestinal influensa, kan dehydrering inntreffe. Dette kan kreve intravenøs re-hydrering på et sykehus. Hvis du har intestinal influensa og ønsker å unngå en tur til sykehuset, sørg for at du drikker nok væske.
  • Hvis du fortsatt er syk etter et par dager, og har ikke sett en lege, ta kontakt med din lege for å sikre at du ikke lider av en mer alvorlig tilstand.