Digidexo.com

Bone Scan Prosedyrer

Et bein skanning er en prosedyre som sjekker for bein vekst eller sammenbrudd. Den brukes til å evaluere skaden, for å detektere beinkreft, og / eller for å overvåke infeksjon eller skadet ben. Det er en meget smertefri prosedyre som kan gjøres på hele kroppen eller bare ett område.

Betraktninger

Et bein skanning er en kjernefysisk avbildning test og ikke utgjør noen større risiko enn konvensjonelle røntgenstråler. Det er svært lite stråling fra sporstoff som brukes.

Forberedelse

Det er ingen spesielle forberedelser som trengs for å forberede seg på et bein scan. En person kan spise eller drikke på forhånd.

De injeksjoner

En pasient vil få en injeksjon i en blodåre i armen. Legen kan ønske bilder umiddelbart eller pasienten skal vente mellom 2 til 4 timer for tracere til å reise i hele kroppen. Pasienten kan ofte forlate løpet av denne tiden, og deretter tilbake når planlagt.

Skann

For skanne, ligger flatt og pasientene fremdeles på et bord når maskinen med en arm-lignende enhet fram og tilbake over hele kroppen. Maskinen inneholder et gammakamera som fanger bildene.

Time Frame

En full kroppsskanning kan ta opptil 60 minutter. Delvise skanninger ta mye kortere tid.

Tre Phase Scan

En lege kan be om en trefase scan. Dette innebærer å ta bilder på forskjellige tider og intervaller. Når en skanning er ferdig pasienten anbefales å drikke rikelig med væske. Tracerne ikke bo aktiv eller i kroppen lenge, men væsker vil fremskynde sin avgang.