Digidexo.com

Slik unngår du at Alzheimers

Alzheimers sykdom er en forstyrrelse i hjernen som gradvis fører til mental svekkelse hos eldre. Men det noen ting du kan gjøre mens du fortsatt er ung til å redusere sjansene for å utvikle Alzheimers.

Bruksanvisning

Slik unngår du at Alzheimers

•  Hold hjernen aktiv. Ta en klasse, lese og skrive mye, lære nye oppgaver og gjøre memorization øvelser. Dette kan bidra til å stimulere hjernen din til å vokse nye celler og bevare hukommelsen.

Tilbring kvalitetstid med venner og familie. Bli med klubber eller sosiale grupper, ta turer og besøke ulike kulturer, og holde kontakten med venner og familie. Studier viser at det å ha nære personlige relasjoner fremmer sunne forbindelser mellom hjerneceller.

Øvelse på jevnlig basis. Bruke 30 minutter om dagen gjør noe som turgåing, sykling, hagearbeid eller aerobic. Fysisk aktivitet fremmer blodstrømmen til hjernen som kan stimulere til utvikling av nye hjerneceller.

Oppretthold et sunt kosthold. Spis rikelig med mørke grønnsaker og frukt fordi de er rike på antioksidanter som hjelper bevare hjerneceller. Inkludere fisk som laks i kosten fordi den inneholder omega-3 fettsyrer som er bra for hjernen. Unngå mat som er høy i kolesterol og fett.

Tips og advarsler

  • Nøtter som pekannøtter, mandler og valnøtter er gode hjernen matvarer.
  • Vitaminene A, C, E, B12 og folat er bra for hjernen.