Digidexo.com

Behandlinger for basilaris migrene

En basilaris migrene, også kalt en basilaris arterie migrene eller en basilaris typen migrene, er en sjelden type hodepine som lider opplever symptomer som visuelle auraer, tåkesyn eller blindhet i forbindelse med en migrene hodepine. A basilaris migrene resulterer i alvorlig bankende, gjerne på undersiden av halsen, og mange mennesker også utvikle kraftig svimmelhet som resultat. Som med andre typer migrene, kan folk med basilaris migrene også oppleve kvalme og oppkast og ekstrem følsomhet for lys.

Diagnose

Fordi en basilaris migrene kan manifestere ligner på et slag, vil det første løpet av handlingen være å utelukke et slag som årsak til symptomene. Pasientene vil vanligvis gjennomgå imaging tester som en MR eller CT scan. I tillegg kan det være nødvendig å se om de arterier i hjernen er tette, noe som kan føre til et slag. I det tilfelle en person får anfall, kan en EEG bli utført for å kontrollere hjerneaktivitet og funksjon. Når et slag eller hjerne aneurisme har vært styrt ut og en basilaris migrene har blitt diagnostisert, kan et kurs i behandling begynner.

Medisiner

Den hyppigst foreskrevet reseptbelagte stoffet brukes til å behandle basilaris migrene er verapamil. Det tas vanligvis en eller to ganger om dagen. For pasienter som jevnlig opplever basilaris migrene, for eksempel en eller to ganger i måneden, kan den daglige behandling være nødvendig, i det minste over en periode på måneder eller et år. For mennesker som opplever dem sjelden og sporadisk, kan det være best å behandle det med reseptbelagte smertestillende medikamenter som de oppstår. For pasienter som ikke kan ta verapamil, kan en betablokker som Inderal være foreskrevet.

Annen behandling mot migrene

De fleste migrene behandles forskjellig fra basilaris migrene. Generelt er folk som lider av vanlige migrene foreskrevne legemidler som kalles triptaner, slik som Imitrex, Maxalt, Zomig, Frova og Amerge, eller ergotamin tartrate, for eksempel Wigraine og Ergomar. Disse stoffene er generelt ikke brukes til å behandle basilaris migrene, men ny forskning har antydet at de kan faktisk være en nyttig behandling. I tillegg er folk som lider av vanlige migrene ofte beskjed om å unngå stimuli som kan utløse migrene. Dette vil ikke være effektiv i å prøve å hindre basilaris migrene.