Digidexo.com

Hva er Hemoglobin A1c Lab?

Hva er Hemoglobin A1c Lab?


Hemoglobin a1c laboratorietester er brukt i behandling og kontroll av diabetes. Blodet blir tatt fra venen av en nål, eller blir oppnådd gjennom et fingerstikk. Hemoglobin A1c testing er viktig for diabetikere. Det sikrer hans behandlingen virker som foreskrevet.

Identifikasjon

En hemoglobin (HGB) A1c lab er en blodprøve som måler den gjennomsnittlige blodsukkernivået, som dekker to til tre måneders tidsramme. Testen utføres ved å begynne med en diabetesdiagnose og gjentas hver 3 til 6 måneder.

Funksjon

Hemoglobin er et protein som bærer oksygen inne i røde blodceller. Ifølge American Diabetes Association (ADA), blodsukker (glukose) holde seg til protein og cellene blir glykosylert. Jo mer glykosylert, de høyere blodsukkeret er i blodet.

Betydning

A1c testresultater bistå helsepersonell å bestemme nødvendige tiltak for å sikre blodsukkernivået er stabilt. Behandlinger kan modifiseres basert på A1c testresultater.

Resultater

En passende A1c avlesningen er mindre enn 7 prosent, etter retningslinjer fastsatt av ADA. Variasjoner enten måte ville være årsak til behandlingsregimer som skal gjennomgås og justeres om nødvendig.

Betraktninger

I motsetning til A1c test, daglig overvåking av blodsukkernivået er kortsiktige indikatorer på blodsukkernivået. Resultater er vist i milligram per desiliter av blod (mg / dl) mot A1c resultater, som er vist som prosenter.