Digidexo.com

Hva er årsakene til under armene brennende smerte?

Underarm brennende smerte har flere mulige årsaker. Det kan være ingenting, eller det kan være alvorlige. Som med alle medisinske problem, bør du oppsøke lege for å fastslå den eksakte årsaken til smertene dine.

Parestesier

Brennende følelse i huden er kjent som parestesi. Enhver type prikking, kan svie eller nummenhet indikerer en skadet sensorisk nerve. Årsaker inkluderer vanligvis en nerve skade eller en sykdom som påvirker nervene (en alvorlig eksempel er multippel sklerose).

Kjemisk Problemer

Den brennende smerte kan være et resultat av deodorant du bruker. Noen mennesker er følsomme for kjemikalier som brukes i vanlige deodoranter. Prøv å bytte merker eller gå uten deodorant for et par dager for å se om smertene avtar; en hudlege kan hjelpe deg å finne et produkt som ikke vil irritere huden din.

Kreft

En brennende eller verkende følelse i underarm området kan være et symptom på hovne nymfen noder eller svulster i brystet. Gjør et bryst self-eksamen og se legen din med en gang hvis du finner en klump.

Post-kirurgi problemer

Hvis du har hatt operasjon i områdene rundt armhulene (e, g., Bryst eller skulder), kan det være arrvev eller en klemt nerve som forårsaker smertene. Sjekk med legen din.

Behandling

Hvis problemet er hud-dyp (for eksempel irritasjon fra en kjemisk), kan legen forskrive en krem ​​for å lindre smerten. Du vil sannsynligvis ikke være i stand til å bære deodorant for et par dager, eller du kan få en resept formel for å bruke. Hvis smerten er internt, vil være basert på behandlingen av årsaken.