Digidexo.com

Slik Gi deg selv en subkutan injeksjon

Slik Gi deg selv en subkutan injeksjon


Som medisiner avansere til å behandle ulike sykdomstilstander, terapi bivirkninger og andre forhold - flere og flere pasienter blir tilkalt for å gi seg selv regelmessige injeksjoner rett under deres hudoverflaten. Disse subkutane (som betyr under huden og ikke direkte inn i muskelen) injeksjoner er viktig og nødvendig for mange behandlingstilbud i dag. Denne artikkelen vil hjelpe deg å lære, lære på nytt eller bare gjennomgå hvordan å gi deg selv (eller noen andre) en enkel subkutan injeksjon hvis behovet oppstår.

Slik Gi deg selv en subkutan injeksjon

Hvordan Gi en subkutan injeksjon

•  Vask hendene. Vask hendene. Vask hendene. Enkel håndvask med en væske (ikke bar) såpe og varmt vann kan forebygge infeksjoner og faktisk redder liv. Tørk hendene med en engangs papirhåndkle. Undersøke neglene for smuss, og rengjør ved behov.

Monter alt nødvendig utstyr du trenger for injeksjonen inkludert medisiner, sprøyte, spritserviett og det som ellers er nødvendig. Dette kan virke som en no brainer, men mange mennesker får veldig engstelig om injeksjoner, og hvis du gir en rolig og forberedt miljø, kan deres frykt minske.

Høytlesing resepten som skrives ut på instruksjoner eller medisinering. Les det igjen. Hvis du har spørsmål, kan du ringe din sykepleier før du gjør noe annet. Les informasjonen på nytt.

Trekk opp riktig mengde medisiner. Sjekk dette mot skriftlig resept eller instruksjonsarket. En gammel tommelfingerregel er at hvis du føler mengden "ser" feil, må du sjekker skiltene mot mengden i sprøyten. Stol på magefølelsen.

Når du har tegnet opp riktig mengde medisiner Vend sprøyten med nålen ende opp og banke forsiktig på fat av sprøyten for å frigjøre luftbobler. Skyv forsiktig i sprøyten stempelet for å utvise luften.

Bruk en spritserviett, forsiktig rense injeksjonsstedet med en sirkulær bevegelse av pinnen til huden. Du bør ikke gni pinnen frem og tilbake siden dette flytter bare bakteriene fra den ene enden av området til den andre. En ekspanderende sirkulær bevegelse renser området uten å gjeninnføre en hvilken som helst av hudens rusk.

Det kan være lurt å vaske hendene når mer tid før du tar på rene engangshansker hvis noen medisiner har sølt på dem, eller du føler at de har blitt forurenset. Vanligvis er dette en god praksis for å komme inn om du føler at dine hender fikk skitne eller ikke.

Klem opp huden litt og injisere nålen i en 45 graders vinkel. Dette vil plassere nålen og medisinering under huden der det skal være, og ikke direkte i en muskel.

Før injisering (forsiktig presser på sprøytestempelet), trekke tilbake på stempelet litt og se om noen blod kommer tilbake i sprøyten. Hvis det er en blod avkastning, umiddelbart fjerne nålen og kast den. Du vil aldri DIREKTE INJISERER MEDIKASJON i et blod vessle. Dette kan være skadelige eller til livstruende.

Etter å gjøre visse det er ikke noe blod tilbake - sakte, men sikkert sette injeksjonen. Etter at medisinen er blitt injisert, fjern nålen og massere forsiktig området med en annen spritserviett.

Gratulerer ... du er ferdig! Nå kan du rydde opp, skal avhende nålene og medisiner ... og nyte resten av dagen eller kvelden.

Hint

  • Å gi en subkutan injeksjon er enkelt og praktisk talt alle kan mestre det.
  • Håndvask er kritisk til noe helsevesenet prosedyre.
  • Lever alltid kanyler og sprøyter i punkteringssikre beholdere. (Ring ditt lokale apotek eller besøker sykepleier foreningen å skaffe en.)
  • Lese, lese, og lese igjen all informasjon medisinering før du gir eller tar noen medisiner!