Digidexo.com

Fare for Non-Stick Cookware

Non-stick kokekar - pannene som gjør matlaging og opprydding lettere kan gjøre ditt valg av kjøkken kokekar - litt mer komplisert. En non-stick overflate vil sikkert være den enkleste å bruke, men den enkle er kanskje ikke verdt risikoen for kjemikalier som slippes ut i luften som kjelen varmes opp.

Advarsel

På 1990-tallet begynte forskere å heve bekymringer om kjemikalier som brukes i belegget av non-stick kokekar. Som Teflon-behandlede panner varme opp, kjemikalier brukt til å lage non-stick belegg - perfluoroktansulfonat (PFO) og perfluoroktansyre (PFOA) - begynner å bryte opp. Røyken slippes ut i atmosfæren og kan bryte ned i miljøet eller trenge inn i kroppen. PFOA kan være kreftfremkallende - eller kreftfremkallende middel. Etter flere år med testing, ikke EPA foreløpig ikke vurdere bruken av non-stick kokekar en bekymring, men det finnes retningslinjer for å sikre at det er trygt å bruke.

Betraktninger

Ifølge tester på oppdrag fra Washington, DC-baserte Environmental Working Group, kjemikalier som brukes til å behandle en teflonpanne kan bryte ned etter bare 2-5 minutter på en varm ovn. Når pannen varmes opp til 500 grader F, er kjemikaliene slippes ut i luften.

"På ulike temperaturer disse beleggene kan slippe minst seks giftige gasser, inkludert to kreftfremkallende," i henhold til Washington, DC-baserte Environmental Working Group.

En vurdering er å unngå å bruke non-stick kokekar, men ingen miljømessige testing har vist at kokekar er den eneste kilden til disse kjemikaliene. Kjemikaliene kommer av en varm teflonbelagt gryte kan også bli funnet i andre forbruksvarer, for eksempel hårpleieprodukter, papir og emballasje til mat, klær, husholdningsvaskemidler, smøremidler og tepper. Faktisk er disse kjemikaliene er så vanlig at uansett hvor i Amerika luft, vann og mat er testet, har disse kjemikaliene blitt funnet.

Identifikasjon

Teflonbelegg, fremstilt av DuPont i Wilmington, Delaware, ikke er laget av PFOA, skjønt PFOA brukes i prosessen. Imidlertid er PFOA også brukes til å gjøre andre industrielle og kommersielle produkter under slike merkenavn som Stainmaster, Scotchgard og Silvers - som alle har en overflatemotstand komponent.

Løsninger

Under de riktige forholdene, er det trygt å bruke non-stick kokekar. Først gjennom din matlaging vaner. Hvis du vanligvis ikke steke mat og tilberede mat ved høye temperaturer (500 grader C eller høyere), deretter non-stick kokekar skal være et trygt alternativ for deg. Hvis du har en tendens til å lage mat ved høye temperaturer, og deretter vurdere å bytte til ubehandlet, rustfritt stål. Rustfritt stål kan være dyrere enn non-stick kokekar, men du kan være sikker på at det er trygt og vil ikke slippe eventuelle giftstoffer i luften.

Hvis du er en stor fan av stekt mat, så nå tilbake til bestemors dager, og bryte ut støpejern stekepanne. Støpejern panner varme jevnt, legger ingen giftige kjemikalier i luften og gi en ekstra kilde til jern i maten.

Sikkerhetshensyn

Hvis du velger å bruke non-stick kokekar, ikke varme pannen varmere enn 500 grader F. Siden de fleste kokker ikke holde et termometer i pannen, rett og slett ikke slå på bryteren for høy. På den måten vil du være sikker på å holde temperaturen på et trygt nivå. Du kan også være lurt å åpne et vindu eller slå på avtrekksvifte for å unngå å puste inn eventuelle gasser. Og, som med noen kokekar, aldri forlate en varm panne uten tilsyn.