Digidexo.com

Hva er årsaken til Planter Vorter?

Plantar vorter - harde, flate, runde områder på fotsålene - Arent en alvorlig helsetrussel. Men de kan forårsake store smerter mens du går eller kjører til et punkt der de forstyrrer dag-til-dag-aktiviteter. Plantar warts anses ikke svært smittsomt, selv om enkelte miljøer er mer gjestfrie mot viruset som forårsaker dem.

Hva er plantar vorter?

Plantar warts, også kalt fotvorter, er til stede på den eneste av foten, eller plantar området. Disse vorter er ikke hevet over hudens overflate, fordi det trykk som utøves av resten av kroppen får dem til å flate. Plantar warts kan være svært smertefullt og blir ofte beskrevet av de som har dem som føler seg som småstein i skoene sine.

Plantar Vorte Årsaker

Plantar warts er forårsaket av å komme i direkte kontakt med en av rundt 100 typer av humant papillomavirus (HPV). Mens enkelte stammer av HPV forårsaker vorter å vises på hender, fingre eller kjønnsorganene, den typen som forårsaker plantar vorter påvirker fotsålene - det vanligvis går unna på egen hånd i løpet av to år.

Er Plantar Vorter smittsomt?

Plantar warts anses ikke ekstremt smittsomt, selv om de er lettere spres i optimale omgivelser: varme og fuktige. HPV som forårsaker plantar warts trives i dusjgulv, garderober og offentlige svømmebassenger. Plantar warts kan også spre seg til andre kroppsdeler når noen berører eller klør på vorter og berører et annet område av huden. De kan også spre seg til andre mennesker gjennom hud-til-hud kontakt.

Plantar vorte behandling

Ifølge Mayo Clinic, kan plantar warts effektivt behandles hjemme ved hjelp av en over-the-counter medisiner som inneholder salisylsyre. Duct-taping plantar vorter før de løse seg selv kan også være en effektiv kur. Men når plantar warts responderer ikke på apotek topicals og hjem rettsmidler, er det i-kontoret prosedyrer og reseptbelagte medisiner som kan hjelpe.

Medisinsk behandling for Plantar warts

In-kontoret behandlinger som bruker kryoterapi (kjemisk frysing) eller Cantharidin eller interferon injeksjoner kan brukes til å behandle plantar warts. Mer invasive behandlinger, for eksempel kutte ut vorte gjennom konvensjonell eller laser kirurgi, er effektive, men ofte mer smertefull enn mindre inngripende metoder. En resept aktuell krem ​​som heter imiquimod - som også brukes til å behandle andre typer vorter - kan brukes av pasienter hjemme. Dersom plantar warts ikke har løst med en annen type terapi, kan en lege injisere vortene med bleomycin, en medisin som også brukes til å behandle visse former for kreft.