Digidexo.com

Hva er Tegn og symptomer på lungekreft Med en MS diagnose?

Hva er Tegn og symptomer på lungekreft Med en MS diagnose?


Multippel sklerose (MS) er en ødeleggende autoimmun sykdom som angriper nervesystemet. Mens MS symptomene varierer fra person til person, mange erfaringer muskelproblemer som svakhet, nummenhet og kribling, og tarmproblemer. Ifølge en studie utført av Wellcome Trust Centre for Human Genetics i samarbeid med University of Oxford, er risikoen for lungekreft faktisk redusert hos personer som har multippel sklerose, spesielt siden mange mennesker med MS slutte å røyke. Men noen mennesker med MS får lungekreft og de har symptomer på linje med de som ikke har MS.

Pusteproblemer

Nye og vedvarende pusteproblemer er en potensiell tegn på lungekreft. Ifølge Multiple Sclerosis Resource Center, pusteproblemer er ikke et vanlig tegn på MS, og bør ikke ignoreres. Pusteproblemer med MS rammer vanligvis bare de som er sterkt funksjonshemmet, så de fleste symptomene bør tilskrives noe annet, inkludert lungekreft. Men ifølge Mayo Clinic, lungekreft ikke presentere seg selv i symptomer under de tidligste stadier. De fleste tegn og symptomer vises bare i sykdoms mer avanserte stadier. En av de vanligste tidlige symptomene på lungekreft er en vedvarende, ny hoste som ikke vil synes å gå bort.

Flere Pusteproblemer

Som lungekreft utvikler, pusteproblemer forverres. Det nye hosten blir kronisk. Noen ganger kalt "røykhoste", vil det være hes, dyp og konstant. Som hoste forverres, vil du begynne å hoste opp små mengder blod. Dette blodet gir din spytte en brunaktig farge. En annen vanlig tegn på lungekreft er kortpustethet. Mens det er ofte verre etter fysisk anstrengelse, kan dette kortpustethet også oppstå når du står opp eller skifte posisjoner. Som andre lunge kreft symptomer, kortpustethet forverres også etter hvert som sykdommen utvikler seg. Folk lungekreft har også en uttalt hvese når de puster.

Smerter og andre symptomer

Utbredt smerte i muskelen er et vanlig symptom på MS, men smerten assosiert med lungecancer er noe annerledes. Smerte er ofte lokalisert i brystet og i hodet. Etter hvert som sykdommen, beina selv også verke. En vanlig symptom som MS og lungekreft aksje er en overveldende følelse av tretthet. Personer med lungekreft også slippe en god del i vekt uten å prøve, får feber uten grunn og er utsatt for gjentatte lungeinfeksjoner som bronkitt og lungebetennelse. Mens personer med MS har svekket immunforsvar i tillegg, symptomene på lungekreft er ganske tydelig, og bør ikke tilskrives MS.