Digidexo.com

Hva du ikke å si til noen som er deprimert?

The National Institute of Mental Health rapporterer at depresjon påvirker mer enn 14 millioner voksne amerikanere i et gitt år. Sjansene er at du kjenner eller kjenner noen som går gjennom depresjon eller er klinisk deprimert. Så mye som du kanskje ønsker å hjelpe vedkommende gjennom å snakke, er det noen ting som ikke bør sies til en deprimert person.

Get Over Det

Fortelle en deprimert person til å "komme over det" er en forferdelig strategi for å hjelpe en deprimert person. Depresjon skjer ikke umiddelbart, og kan være forskjellig for hver person. Det finnes også en rekke kliniske årsaker til depresjon som tar mer enn bare en vilje til å avslutte den. Bipolar lidelse, for eksempel, kjennetegnes av lange perioder med depresjon, så vel som maniperioder. "Komme over det" er bare ikke så enkelt. Men hvis du har hatt lignende følelser enn lignende situasjoner, og du var i stand til å sunt overvinne dem, dvs. ikke gi etter for rusmisbruk, kan det være nyttig å gi innsikt i hva sette deg på riktig vei for å bli frisk.

Avhør Gyldighet

Hvis noen er deprimert fordi han mistet en kjær og du syntes å komme over en tapt kjær raskt, som ikke gir grunnlag for det du sier at personen skal komme over det. Hva kan virke som en ulogisk svar til deg ikke kan være en for personen. Spørsmål som "hvorfor vil du gjøre det?" eller "hvorfor vil du føle deg trist over det?" i en anklagende tone er ikke nyttig. Gjør du det kan ugyldig noens følelser som, igjen, kan eksistere for medisinske grunner, og ikke nødvendigvis for logiske grunner. Deprimerte mennesker noen ganger bare trenger noen å snakke med, og stille spørsmål med en nysgjerrig tone versus en anklagende tone kan hjelpe dem å åpne opp.

Empty Beroligelse

Det er OK å ønske å berolige den personen som hennes situasjon kan bli bedre over tid. Men bare sier "det vil være OK" i en frir tone, uten gyldig resonnement, kan diskreditere din empati. Det kan synes å være avvisende av sine grunner for depresjon og alvorlighetsgraden av symptomene. Selv sier "jeg forstår" hvis du ikke har vært gjennom det samme eller lignende situasjon kan låne til en oppfatning av tomt beroligelse. Den triste statistikken er at 10 til 15 prosent av klinisk deprimerte mennesker komplett selvmord. Ved å tilby trygghet gjennom aktiv lytting og verbal forpliktelse til å støtte den personen, kan du være til tjeneste. For eksempel, i stedet for å si "Det vil være OK," du kan prøve fraser som "Jeg kan føle med din situasjon, og jeg bryr meg om hvordan du føler deg. Jeg ønsker å være her for deg å komme gjennom dette dårlig tid."