Digidexo.com

Skin Disorder Symptomer

Det er et bredt spekter av hudlidelser. Hvis du har en hud abnormitet, er det best å oppsøke lege eller hudlege bare i tilfelle det er et tegn på en alvorlig tilstand. Hudsykdommer ofte inkluderer kløe og utslett. De kan oppstå på grunn av en allergisk reaksjon på en kjemisk, narkotika eller andre irriterende, enten tatt internt eller brukes eksternt. Hudproblemer også kan oppstå på grunn av en bakteriell eller viral infeksjon.

Dermatitis

Dermatitt er kjent som eksem. Dermatitis er en samlebetegnelse for hudlidelser som forårsaker et rødt og kløende utslett. Andre symptomer inkluderer kviser, blemmer, skalering eller skorpedannelse, oser og åpne sår. Dreven skrape kan også forårsake en fortykning eller herding av huden over tid. Lider av kronisk eksem kan oppleve sprekker eller blemmer, som kan invitere en bakteriell infeksjon.

Narkotika Utslett

Noen mennesker kan oppleve en allergisk reaksjon på et stoff, som kan vise seg som en hudreaksjon. Narkotika utslett kan forekomme selv om stoffet blir svelget; det trenger ikke gnis på huden. Symptomer på legemiddelutslett inkluderer elveblest, små humper, peeling og rødhet. Utslettet kan oppleves i forbindelse med rennende øyne eller rennende nese. Selv om de fleste elveblest som følge av en allergisk reaksjon er kløende, elveblest fra en legemiddelutslett sjelden kløe. Hvis du opplever en narkotika reaksjon, slutte å ta medisinen og kontakte lege.

Psoriasis

Psoriasis er en kronisk sykdom som oppstår på grunn av hudceller regenererende på en unormalt høy rate. Immunsystem komplikasjoner kan bidra til psoriasis. Psoriasis vises som hevet, røde flekker. Grensen mellom patcher og normal hud er klart avgrenset. Flekkene synes også å ha sølvfargede skjell. Noen psoriasispasienter har kanskje bare ett eller to patcher, mens andre kan ha flekker som dekker en betydelig del av deres hud. Psoriasispasienter kan også oppleve fortykket eller på annen måte deformerte negler. Symptomene kan avta og deretter blusse igjen. Ofte kan eksponering for sterkt sollys minske symptomene. Aktuell og muntlig narkotika er tilgjengelig for psoriasispasienter, og lysbehandling kan også hjelpe.

Erythema multiforme

Erythema multiforme er en tilbakevendende hud uorden. Det kan oppstå som et resultat av en komplikasjon med en herpes virus-infeksjon. Symptomene vises som rødt, hevet, ofte symmetriske flekker på huden. Lappene vanligvis vises som mållesjoner, med lilla-grå sentre. Lider av denne lidelsen kan også oppleve smertefulle blemmer på leppene og i munnen.

Granuloma Annulare

Dette skinnet lidelse er kronisk, men ufarlig. Årsaken er ennå ikke kjent. Granuloma annulare vises som en ring av forhøyninger som har en normal eller nedsunket område av huden på midten av ringen. Humper er små og fast. De ofte dannes på hender, føtter, ben og fingre. Heldigvis trenger humper ikke ofte føre til noen smerter eller kløe. Voksne og barn er utsatt.