Digidexo.com

Kjertelfeber Treatment

Lymfekjertelbetennelse, kjent mer vanlig som mononukleose eller "Mono" er en smittsom sykdom forårsaket av Epstein-Barr virus. Spres gjennom kontakt med infisert spytt (fortjener kallenavnet "Kyssesyken"), er det ikke veldig alvorlig og vanligvis løser på egen hånd. Siden virus ikke kan behandles med antibiotika, er den beste metode for behandling sengeleie og en økning i mengden av væske du forbruker.

Symptomer

Lymfekjertelbetennelse presenterer vanligvis med influensaliknende symptomer som feber, tretthet, sår hals og hodepine. Dette er vanligvis ledsaget med en hevelse av lymfeknutene under halsen og i armhulene. Andre mulige symptomer inkluderer en hud utslett, hovne milt, nattesvette og en redusert appetitt.

De vanligste symptomene vanligvis vare bare et par uker, mens symptomer som en hoven milt og forstørrede lymfeknuter kan vare i opptil en måned eller lenger. Skulle lindring av selv de mest grunnleggende symptomer ikke kommer innen et par uker, bør du kontakte lege umiddelbart.

Medisinering

Medisinering for lymfekjertelbetennelse er henvist til symptomlindring. I noen tilfeller strep hals eller en bihulebetennelse kan oppstå, og hvis forårsaket av bakterier, antibiotika vil være foreskrevet. Assosiert hevelse og betennelse i mandlene kan oppstå også. I slike tilfeller kan legen forskrive et kortikosteroid som prednison.

Noen antibiotika medisiner, for eksempel amoxicillin, som brukes til å behandle tilknyttede infeksjoner kan føre til hudutslett. Dette er ufarlig og lett behandles gjennom avvikling av dagens antibiotika og blir foreskrevet en ny en som har mindre av et potensial til å føre til utslett.

Livsstil Treatment

Livsstil og at-home behandlinger fokus på smertebehandling og lindring av symptomer. En sår hals kan bli løst gjennom gargling av en salt vann-blanding (en halv ts. For hver åtte oz. Av vann), mens forbruker rikelig mengder vann og fruktjuice kan ikke bare hjelpe berolige en sår hals, men holde kroppen hydrert også.

For å bidra til å lindre lymfekjertelbetennelse-assosiert hodepine, muskelsmerter og feber, kan over-the-counter non-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen og paracetamol brukes.

Gitt viktigheten av resten ved behandling lymfekjertelbetennelse, tilstrekkelig til resten og unngåelse av hard fysisk aktivitet er anbefalt for minst én måned når symptomene begynner å avta. Dette gjelder spesielt for dem som opplever en forstørret milt, som fysisk aktivitet kan føre til et brudd og indre blødninger.