Digidexo.com

Hyperbilirubinemi Komplikasjoner

Hyperbilirubinemi er en tilstand som oppstår når bilirubin bygger seg opp i blodet. Bilirubin er et gult stoff som er produsert av leveren, slik at når bilirubin er i overskudd, er huden og det hvite i øyet begynner å ta på seg en gul fargetone, som er et symptom kjent som gulsott. Mens hyperbilirubinemi er en vanlig tilstand spesielt hos spedbarn, kan tilstanden forårsake alvorlige komplikasjoner, slik som hjerneskade, i sin mest alvorlige form.

Hvorfor Har Hyperbilirubinemi påvirke babyer?

Bilirubin er er opprettet fra nedbryting av røde blodlegemer og er behandlet for fjerning av leveren slik at den ikke vises i avføringen. I et foster, placenta - ikke barnets leveren - fjerner bilirubin fra fosteret. Bilirubin blir deretter behandlet av morens leveren. Derfor, når et barn blir født, det er leveren kan ikke være utstyrt for å støtte bilirubin fjerning, noe som kan føre til økte nivåer.

Hyperbilirubinemi er bare ett av to vilkår som deler gulsott symptomer. Den andre er fysiologisk gulsott, hvilket indikerer mye mindre grad av bilirubin i kroppen. Hyperbilirubinemi regnes som mer alvorlig for de to forholdene.

Hjerne-relaterte komplikasjoner

Hvis bilirubin nivåene er for høye i en barnets kropp, kan bilirubin krysse over til hjernen og føre til komplikasjoner i funksjon, som er kjent som encefalopati. Hos voksne er mer lett å diagnostisere fordi symptomene er endret mental tilstand, hukommelsestap og manglende evne til å konsentrere tilstanden. Fordi nyfødte ennå ikke har utviklet tale funksjoner, blir dette vanskeligere å gjenkjenne og diagnostisere. Det vanligste symptomet er ekstrem søvnighet. En baby med hjerneskade knyttet til hyperbilirubinemi kan være vanskelig å våkne eller holde seg våken.

Midlertidig eller permanent tilstand

Når bilirubin nivåer påvirker et barns hjerne, er det to typer forhold som kan oppstå: den første er akutt bilirubin encefalopati, som er en midlertidig tilstand som kan behandles med medisiner, kosthold og andre tiltak for å redusere bilirubin nivåer. Men i noen babyer en tilstand som kalles kernicterus oppstår, noe som betyr varig hjerneskade. Babyer som har symptomer som ekstrem søvnighet, en merkelig eller skingrende skrik, feber og hyppige overordnede i ryggen eller ryggraden, bør behandles umiddelbart for å hindre ytterligere skade.

Andre komplikasjoner

Ifølge Medline Plus, andre komplikasjoner som kan oppstå fra hyperbilirubinemi inkluderer cerebral parese og døvhet. Begge disse forholdene oppstår fordi forhøyede nivåer av bilirubin kan bremse metabolismen av nerveceller, ifølge Pediatrics, tidsskriftet til American Academy of Pediatrics. Dette gjør cellene mer utsatt for flekker, noe som kan føre til permanent skade på hørselen eller hjerneskade som fører til cerebral parese.

Forebygging

I de tilfeller av de fleste barn med hyperbilirubinemi, hvis sykdommen behandles raskt nok, komplikasjoner risikoen kan reduseres. Det er også viktig å huske at ikke bare babyer som har gulsott vil oppleve betydelige komplikasjoner knyttet til et mildt tilfelle. Derfor er det viktig at en baby bilirubin nivået kontrolleres før de forlater sykehuset og deretter tre dager etter utskrivning fra sykehuset. Fôring babyer åtte til 12 ganger per dag bidrar også til å redusere gulsott symptomer. Å se barnet nøye for symptomer som slapphet er også viktig å hindre ytterligere komplikasjoner.