Digidexo.com

Drenering i nakken av babyer

Drenering i nakken av babyer


Nakke abscesser på en baby kan dannes som et resultat av en viral eller bakteriell infeksjon, for eksempel en kald, bihulebetennelse eller ørebetennelse, ifølge PubMed Health. Som pus samler i vev mellom hals strukturer, abscesser vokse seg større, og, avhengig av hvor de danner, kan trykke opp mot tunge og hals; de kan også presse mot luftrør. Behandling for en hals abscess er drenering og / eller antibiotika. En hals drenering er en relativt enkel fremgangsmåte med en kort restitusjonstid. Komplikasjoner er sjeldne, og de fleste babyer bli helt frisk etter å ha fått halsen drenering.

Indikasjon og Symptomer

Neck drenering er indisert i tilfeller av smittsomme nakke abscesser i babyer. I de fleste tilfeller, er nakke abscesser identifisert av en lege gjennom fysisk undersøkelse; de kan også bli diagnostisert gjennom en hals kultur, blodprøve, biopsi eller X-ray, ifølge Barnas Memorial Hospital. Symptomer på en hals abscess kan omfatte feber; rød, hoven hals, med hevelse noen ganger på bare én side; tungen presset tilbake mot halsen; smerte eller stivhet i halsen; øreverk; og smerter i kroppen. Nakke abscesser kan vises hvor som helst på halsen og er identifisert av deres plassering. En retrofaryngeal abscess, for eksempel, er en abscess på baksiden av halsen.

Prosedyre

Drenerings Prosedyren er referert til som en I & D, eller Innsnitt og avløp. Babyer er satt under generell anesthesia.The lege renser abscess og området rundt den med en antimikrobiell løsning og injiserer en lokalbedøvelse inn i området for å dempe den. Når området er nummen, legen kutt åpne byllen med en steril kniv og lar pus renne ut, ofte tar en vattpinne av pus å finne ut hva slags puss forårsaket byllen. Vanligvis forlater legen en renne i halsen, slik at gjenværende puss kan fortsette å renne.

Bivirkninger og komplikasjoner

De vanligste bivirkninger som følge av en hals drenering er blødning på innsnitt området og arrdannelse. Noen ganger er det området ikke renne godt, og en andre drenering er nødvendig. Komplikasjoner kan være alvorlige og inkluderer skader på nerver og blodårer. Sjelden, kan drenering føre til lokal infeksjon å spre seg i hele kroppen, forårsaker sepsis. Sepsis kan være dødelig, og vanligvis krever et lengre opphold i intensivavdelingen.

Recovery og prognose

Den gjennomsnittlige tid for gjenvinning av en ukomplisert fremgangsmåte er 10 til 14 dager. Restitusjonstiden er noe høyere for drenering av dype nakke abscesser. Prognosen er god. Komplikasjoner er uvanlig, og behovet for ytterligere behandling, slik som antibiotika eller ekstra operasjon, er sjeldne.