Digidexo.com

Virkningene av tobakk på fosteret

Virkningene av tobakk på fosteret


Gravide bør ikke røyke. Ettersom de primære metoder for oppsuging tobakk omfatter eksponering for en rekke andre kjemikalier som nikotin, karbonmonoksid, hydrogen cyanid og andre kreftfremkallende, er det umulig å skille mellom virkningene av bare tobakk på fostre. De opprivende effektene av røyk på et foster kan være dødelig. Kvinnelige røykere som bruker tobakksprodukter gjennom svangerskapet sette sine barn i fare for spontanabort, lav fødselsvekt og kreft.

Spontan Abort

Nikotin effekt på blodstrøm kan føre til spontanabort eller abort. En 1902 studie av kvinnelige tobakksfabrikkarbeidere viste at spontanaborter var mer utbredt blant disse kvinnene enn blant kvinner som ikke ble eksponert for tobakksprodukter. Virkningen at nikotin har på blod begrensning kan føre til en frittliggende placenta, også kjent som morkakeløsning.

En 1960-1961 studie av 10 Ontario sykehus utledet at frekvensen av perinatal dødelighet økte med mengden av tobakk konsumert. Nonsmokers hadde den laveste satsen for fosterdødelighet, som økte til 23,3% hos kvinner som røykte en pakke eller mindre om dagen. Kvinnelige røykere som hadde mer enn én pakke per dag så en 33,4% økning i morkakeløsning. Den manglende blodtilførsel til en røyker placenta resulterer i redusert oksygen til fosteret, forårsaket av karbonmonoksid i sigaretter. Begrensningen for utveksling av gasser reduserer størrelsen av føtale kapillærer, som resulterer i løsning.

Lav fødselsvekt

Hvis en smoking mors barn gjør overleve svangerskapet, er risikoen for lav fødselsvekt unektelig. Lav fødselsvekt er definert som mindre enn 2500 gram. Risikoen for lav fødselsvekt hos barn hvis mødre røyken er doblet. Den hemmet fosterutvikling at resultatene fra eksponering for tobakk kan sette din baby på en bane til tregere utvikling for resten av livet. Selv om det er ukjent om lav fødselsvekt kan tilskrives mangel på oksygen forårsaket av nikotin er vasoconstrictive egenskaper eller ved karbonmonoksid bidrag til redusert oksygen, er det faktum kvinner som bruker tobakksprodukter vil mest sannsynlig gi fødsel til en undervektig baby.

Kreft

Kvinner som bruker tobakksprodukter under svangerskapet ikke bare sette seg selv i fare for kreft, men også deres barn. De kreftfremkallende og skadelige kjemikalier i tobakk kan reise gjennom placenta membranene og inn fostervev. Forekomsten av mutagener i fosteret kan føre til kreftsvulst etter fødselen og som barnet vokser. Fostre eksponert for tobakksprodukter i utero er også høyere risiko for lymfatisk leukemi og lymfom.