Digidexo.com

Clostridium Difficle Treatment

Clostridium difficile, noen ganger forkortet til C. difficile eller C. diff., Er en bakterie som påvirker den gastrointestinale system. C. difficile bakterier som normalt lever i kroppen din, men deres vekst kan bli ansporet av bruk av antibiotika som dreper de "gode" bakterier som holder C. difficile i sjakk. Det er spesielt vanlig i sykehus, og kan spres via kontakt med avføring. Flere metoder for behandling eksisterer, fra medisiner til kirurgi.

Symptomer

Symptomene er primært gastrointestinal i naturen, og alvorlighetsgraden kan variere. De fleste tilfellene har hyppig, vandig diaré og magesmerter og kramper. Mer alvorlige tilfeller kan resultere i en betent tykktarm, som igjen kan føre til mer alvorlige symptomer som overdreven og vandig diaré, blod og puss i avføringen, og influensaliknende symptomer som feber, kvalme og tap av appetitt.

Initial Treatment

Initial behandling innebærer umiddelbart avvikle antibiotika mistenkt for å forårsake infeksjoner. Disse inkluderer penicilliner, cefalosporiner, fluorokinoloner og klindamycin. Den neste linje av behandlingen er en annen form for antibiotika, slik som metronidazol for mild og moderat symptomer, og vancomycin for mer alvorlige symptomer. De hindre vekst av bakterien i magen, slik at den "gode" bakterier trives igjen.

Legen din vil overvåke utviklingen og symptomer, samt eventuelle mulige bivirkninger fra medisiner, som for eksempel kvalme og en dårlig, bitter smak i munnen. Som med de fleste antibiotika, bør du ikke drikke alkohol mens du tar noen av disse medikamentene.

Probiotika

Alternative behandlinger som brukes til å behandle tilbakevendende C. difficile inkluderer probiotika. En probiotisk er bakterier eller gjær, slik som Saccharomyces boulardii, som bidrar til tarmkanalen blir frisk igjen. En studie publisert i juni 1989 utgaven av American Journal of Gastroenterology viste kombinasjonen av Saccharomyces boulardii og vancomycin å være en effektiv metode for behandling mot tilbakevendende C. difficile. En annen studie, publisert i Journal of American Medical Association i 1994, bekreftet at denne kombinasjonen var sikker og effektiv.

Kirurgi

Dersom infeksjonen blir alvorlig og resulterer i organskade eller ekstrem smerte ikke slått ned ved hjelp av medisiner, kan kirurgi være nødvendig å fjerne en del av tykktarmen som er infisert.