Digidexo.com

Hvordan Test for leverproblemer

Leveren er et organ som ligger i magen, men det tjener mer enn bare en fordøyelses rolle. Bortsett fra sitt ansvar for å hjelpe fordøye mat og lagre næringsstoffer, det også tømmer blodet av giftige kjemikalier og gjenoppretter energi.

Ifølge data utarbeidet av National Center for Health Statistics, American Liver Foundation, og United Nettverk for orgel Sharing (UNOS), 27.000 mennesker i USA dør årlig fra leverrelaterte problemer.

Det er tre grunnleggende måter leger teste for leverproblemer: laboratorieblodprøver, imaging tester og en saksbehandlingsleverbiopsi.

Hvordan Test for leverproblemer

Blodprøver

•  Har legen din ta en blodprøve for å teste for albumin nivå. Leveren produserer dette proteinet, så hvis albumin nivået er lavere enn normalt, (mindre enn 3,5 g / dl), kan det tyde på at du har en kronisk leversykdom.

Legen vil sjekke din bilirubin nivået fra samme blodprøve. Bilirubin er produsert av leveren og utgitt i gallen, så hvis det finnes i høy konsentrasjon i blodet, betyr det at bilirubin har flommet inn i blodet. Dette indikerer at leveren ikke fungerer som den skal, eller at galle flyte hindres.

Bekreft blodprosent. Det kan være et lavere antall røde blodlegemer hvis du har leversykdom.

Bekreft alkalisk-fosfatnivå. Leveren har en høy konsentrasjon av alkalisk fosfat-vev, slik at hvis det er en høy konsentrasjon av disse mineralene i blodet, kan det bety at det finnes skader i leveren.

Har legen din sjekke aspartat transaminas, alanin transami, leveraminotransferaser, og laktat dehydrogenase nivåer. Disse enzymer er til stede i større mengder i blodet når det er skadet leverceller.

Har legen test hvor lang tid det tar for blodet å koagulere gjennom en protrombintiden test (PT). Blodpropp krever vitamin K og en lever-produsert protein, så hvis det tar for lang tid for blodet å koagulere, indikerer det leveren din kanskje ikke fungerer som den skal.

Imaging tester

Se en ultralyd tekniker for å ha en ultralyd test gjort. Testen bruker lydbølger til å produsere et bilde av leveren din. Teknikeren vil gjelde gel til magen og feie en svinger langs huden din for å se om blodet strømmer gjennom organ skip skikkelig og se om orgelet selv er intakt.

Be legen din for en magnetisk resonans imaging (MRI) av leveren din. Du vil bli plassert på en seng som vil gli inn i et sylindrisk rør som tar bilder av leveren ved hjelp av radiobølger og magnetiske felt.

Har legen din utføre en computertomografi (CT) scan av leveren din. Testen vil ta øyeblikksbilder av tverrsnitts "stykker" i leveren som du ligger på sengen som passerer gjennom en sirkulær tube. Bildene vil tillate legen din for å se tegn på leverskade.

Leverbiopsi

Legen kan først gjøre en ultralyd eller CT scan for å injisere på rett sted.

Ligg på ryggen med høyre hånd hviler over hodet.

Legen vil administrere en lokalbedøvelse til nummen huden før trengende det dypere. I noen tilfeller kan legen administrere en beroligende eller bedøvende intravenøst.

Legen vil injisere en biopsinål gjennom huden inn i leveren for å oppnå en prøve av vev.

Legen vil undersøke vevsprøve gjennom et mikroskop og dele resultatene med deg.

Hint

  • Pasienter med pacemaker bør ikke ha en MR gjort. Ingen metallgjenstander bør gå gjennom MR skanner. Under en biopsi, må pasienten følge legens puste nøye. Etter en biopsi, bør pasientene overvåkes som de fortsetter å ligge på ryggen for to til fire timer etter inngrepet. Leger bør sørge for at pasientene blir ikke blødning overdrevet. Den biospy har vært kjent for å forårsake ubehag for 25 prosent av pasientene som gjennomgår prosedyren. Leger bør begrense eller overvåke pasientens bruk av aspirin, ibuprofen, blodfortynnende, høyt blodtrykk medisiner, diabetes medisiner, antidepressiva, antibiotika, astmamedisiner og / eller kosttilskudd før og etter biopsi prosedyren.