Digidexo.com

Informasjon om divertikulitt

Divertikulitt er en smertefull fordøyelsessystem lidelse oftest funnet hos eldre mennesker. Ifølge International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser, 50 prosent av personer i alderen 60 år eller eldre som bor i vestlige land vil utvikle minst én diverticula, en veske som former i veggen av tykktarmen eller tykktarmen. Tilstedeværelsen av en eller flere av disse posene øker sjansene for å utvikle divertikulitt.

Identifikasjon

Divertikulitt oppstår når poser i tykktarmen bli smittet eller betent. Mens diverticula- kan dannes på flere områder av fordøyelseskanalen, herunder spiserør, og tynntarmen, er de mest sannsynlige å bli funnet i kolon. Tilstedeværelsen av diverticula i fordøyelseskanalen kalles diverticulosis. Det er mulig å ha diverticulosis og aldri utvikle divertikulitt.

Årsaker

Diverticula skjema når svake steder i tykktarmen begynner å bule ut og danne poser på grunn av økt press. Legene er ikke sikker på nøyaktig hvordan diverticula blir betent eller infisert, men tror at trykket som forårsaker diverticulosis kan også føre til betennelse og infeksjon. Divertikulitt kan også oppstå på grunn av innestengt avføring eller en redusert blodtilførsel til diverticula. Legene brukte til å tro at å spise frø, popcorn og nøtter forårsaket divertikulitt, men dette er ikke lenger antas å være sant. Spise en diett lav på fiber, aldring, mangel på mosjon og fedme kan bidra til dannelsen av diverticula.

Symptomer

Symptomer inkluderer sterke magesmerter, ofte i nedre venstre del av magen. Smerte kan være alvorlig fra begynnelsen eller kan gradvis øke i intensitet i løpet av flere dager. Smerte kan være ledsaget av feber, kvalme, frysninger, oppkast og ømhet. Forstoppelse, diaré eller blødning fra endetarmen kan også forekomme.

Diagnose

Fordi divertikulitt forårsaker alvorlig magesmerter, vil legen trenger å utelukke flere andre vanlige tilstander med lignende symptomer, som for eksempel blindtarmbetennelse eller irritabel tarmsykdom, før en diagnose. I tillegg til å utføre en fysisk undersøkelse, kan hun anbefale en blodprøve, som en høy hvit telling kunne indikere tilstedeværelse av en infeksjon. Du kan også gjennomgå en datastyrt tomografi (CAT) skanning, noe som vil gi legen en detaljert visning av fordøyelsessystemet. Legen din kan være i stand til å oppdage betent eller infisert diverticula på CAT scan.

Behandling

I et mildt tilfelle av divertikulitt, kan du bli gitt et kurs av antibiotika for å fjerne infeksjonen og betennelsen. Legen kan også anbefale at du drikker bare klare væsker for to eller tre dager å hvile tarmer og kan foreskrive smertestillende medikamenter. Et høyt fiber diett kan hjelpe avføring passere gjennom kolon lettere og hjelpe lette symptomer.

Kirurgi

I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig, særlig hvis det er en blokkering i tykktarmen eller deler av tykktarmen din har blitt syk. Under primær tarm resection, er den syke delen av tykktarmen fjernet og de gjenværende delene av kolon er sydd sammen, bevare normal tarmfunksjon. I noen tilfeller er det syke området av kolon så stor at en colostomi er nødvendig. En kolostomi brukes til å koble en sunn delen av tykktarmen til en åpning i din bukveggen. En pose er festet til åpningen, og avføringen avslutte kroppen gjennom denne åpning i stedet for gjennom rektum. En kolostomi kan være permanente eller kan kun være nødvendig før den resterende del av tykktarmen, og helbreder reattachment er mulig.