Digidexo.com

Hva gjør folk med Crohns sykdom spise?

Ifølge National Institutes of Health, er mer enn 100.000 amerikanere innlagt på sykehus hvert år fra Crohns sykdom, en kronisk og progressiv inflammatorisk tarmsykdom. Om lag 20 prosent av de med tilstanden har en blod slektning med Crohns eller annen form for inflammatorisk tarmsykdom, med afrikansk-amerikanere og de av jødisk avstamming mest utsatt. Crohns patenter er generelt diagnostisert i 20-årene eller 30-årene; menn og kvinner er like påvirket. Det finnes ingen kur for sykdommen, selv om en næringsrik diett kan bidra til å administrere den.

Mat å velge

Siden Crohns kan føre en person til å lide av diaré, utilstrekkelig næringsopptak og en dårlig appetitt, må pasientene opprettholde en diett rik på protein, kalsium, jern, sink og andre viktige vitaminer og mineraler, inkludert folsyre. For å oppnå dette, helseeksperter anbefaler Crohns pasienter spise --- i moderate mengder, og som sine leger instruerer --- en rekke matvarer fra hver av de fire matvaregrupper: kjøtt, meieriprodukter, korn og frukt og grønnsaker. Under en alvorlig Crohns blusse opp, kan leger foreskrive flere dager med en klar væske diett bestående av boullion, klare fruktjuicer som eple og drue og andre klare drikker uten koffein.

Matvarer for å unngå

Like viktig som å spise næringsrik mat er å holde seg unna de som kan irritere tarmen, forårsake diaré og føre til en smertefull Crohns bluss episode. For mange betyr dette å begrense melkeprodukter eller, for de som er laktoseintolerante, eliminere dem helt; velge lav-fett over hel-fete matvarer; unngå rå frukt og grønnsaker; og avstå fra matvarer som har en tendens til å føre til at gass, som kål, brokkoli, bønner, sitrusfrukter, sjokolade, koffeinholdige drikker og brus.

Lagt råd

Andre måter å håndtere Crohns sykdom inkluderer å spise seks små daglige måltider i stedet for tre store seg; drikke minst åtte 8-oz. glass vann hver dag; og bor borte fra alkoholholdige og koffeinholdige drikker. Mange pasienter har også nytte av å møte med en registrert kostholdsekspert.

Betydning

Selv smale, sårdannelse, hindret tarmen er de primære effektene av Crohns, kan sykdommen ramme alle deler av fordøyelsessystemet, fra munnen til anus. Symptomer kan inkludere alvorlige magekramper, kvalme, oppkast og oppblåst mage. Behandlinger inkluderer generelt kirurgi og / eller medisiner, inkludert antibiotika, anti-inflammatoriske og immunsystem dempere. Avanserte eller ikke-administrerte tilfeller kan føre til tarm og blære infeksjoner; mage abscesser; og gass, puss og avføring som lekker fra anus eller vagina, blant andre smertefulle, rotete og pinlige symptomer.

Expert innsikt

Hold en matdagbok for å bidra til å identifisere matvarer som forårsaker din Crohns symptomer til å blusse opp. Også snakke med legen din før du tar noen vitamin eller mineral supplement. For en Crohns pasient, noen gjør mer skade enn godt.