Digidexo.com

Tegn og symptomer på en bendelorm hos mennesker

En bendelorm er en parasitt som er normalt kontrahert ved å spise infisert mat. Den lever i fordøyelsessystemet og kan enkelt fjernes med medisiner. Noen mennesker som er smittet med en bendelorm opplever ingen symptomer i det hele tatt. Andre mennesker har symptomer, og hvis infeksjonen har flyttet utenfor fordøyelsessystemet, kan tilstanden potensielt bli fatal.

Krakk Symptomer

Mennesker som opplever ingen symptomer i det hele tatt kan likevel legge merke segmenter av en bendelorm bli eliminert gjennom avføringen. Hvis en person ikke opplever symptomer, men de merker bendelorm segmenter i avføringen sin, må de få til en lege umiddelbart for å ha tilstanden behandles.

Influensalignende symptomer

Mange av symptomene forbundet med en bendelorm i fordøyelsessystemet er influensalignende symptomer. Disse inkluderer kvalme som kan føre til oppkast, magekramper eller magesmerter, kronisk diaré og en merkbar tap av appetitt. Personen kan også begynne å føle seg utmattet eller konstant sliten uten noen åpenbar grunn.

Næringsmangel

En bendelorm er en parasitt, som betyr at den lever av menneskets næringsstoffer. Dette fører til en rekke symptomer knyttet til næringsmangel. Uansett hvor mye personen spiser, er de ikke i stand til å få vekt. Over tid en merkbar vekttap kan ha oppstått som kan være forvirrende for den personen. Det vil også være en generell følelse av svakhet som de ulike deler av kroppen er fratatt de næringsstoffene de trenger på en daglig basis.

Cyster

I sjeldne tilfeller larver av en bendelorm kan våge utenfor fordøyelsessystemet og begynne å lage cyster i andre deler av kroppen. Hvis larvene begynner å infisere hjernen deretter symptomer som anfall og hukommelsestap kan være åpenbare. Cyster opprettet i eller i nærheten av øynene kan føre til synsproblemer som uskarphet visjon, eller de kan føre til fullstendig blindhet. Dersom en larver utvikler en cyste i ryggmargen og deretter paralyse kan bli resultatet. Disse cyster er et resultat av larvene modning og blokkerer strømmen av fluidum til den berørte del av kroppen.

Allergisk reaksjon

Det er mulig for personen å utvikle en allergisk reaksjon på bakteriell angrep av bendelorm. Symptomene på dette allergi overfor de bakterier som er produsert av bendelorm inkluderer kronisk feber og kvalme. Hvis bendelormlarver har flyttet utenfor fordøyelsessystemet da bakterielle infeksjoner kan oppstå i blodet.