Digidexo.com

Hva som forårsaker baby akne?

Baby akne er en vanlig tilstand, og rammer om lag én av fem babyer. Men som med noen form for utslett, kan det være vanskelig for foreldre å være sikker på hva som forårsaker disse humper på barnets ansikt. Noen ganger, hjem rettsmidler bare gjøre ting verre. Lære å fortelle forskjellen mellom ulike typer utslett som kan påvirke babyer er nøkkelen i å vite hva de skal gjøre.

Typer

Baby akne er et utslett av røde nupper og / eller whiteheads som oppstår vanligvis ved tre ukers alder. Utslettet vanligvis er funnet på kinnene, muligens haken eller pannen og noen ganger tilbake. Dette er forskjellig fra milia, som er små hvite nupper tilstede ved fødselen eller i babyens første dagene. En annen type barnet utslett er infantile akne, som utvikler seg etter de første månedene av alder, og skjer som oftest som gule pustler i nese og kinn.

Fakta

Legene tror baby akne er mest sannsynlig på grunn av morens hormoner krysset over i placenta før fødselen og stimulerende olje glands i babyens hud. Utvikling baby akne betyr ikke at barnet er i fare for ungdoms acne senere i livet. Noen ganger kan en ammende mor være å ta medisiner som kan føre til baby akne.

Forebygging / løsning

Baby akne kan ikke forebygges. Det er også ingen reell kur for det, med unntak av tålmodighet og tid. Baby akne bør løse seg selv innen et par måneder. Hvis det er til stede lenger, snakke med en lege. Infantil akne har lignende prognose; som sin utbruddet er på tre måneder, det vanligvis vil forsvinne før barnets første bursdag.

Misforståelse

Noen misforståtte foreldre vil prøve å gjøre sine babyens hud ekstra ren, tenker at vil kvitte babyen av utslett. Imidlertid vil overwashing bare irritere babyens hud. Tilsvarende, ved hjelp av kremer eller oljer for å klare opp baby akne vil bare gjøre utslettet verre. Klemme eller klemming på pustler kan føre til infeksjon og mye mer irritert hud - og en mer irritert baby.

Betraktninger

Den beste måten å håndtere baby akne, bortsett fra tålmodighet, er å forsiktig vaske babyens hud med en mild baby såpe eller rent vann. Hold babyen din ren, men ikke overwash huden hennes. Klapp huden tørr, ikke gni. Hvis utslettet virker spesielt ille, blir verre eller ikke klare opp som forventet, se en lege. Sjelden kan en aktuell salve være nødvendig eller, sjelden, kan utslett være et symptom på andre problemer.