Digidexo.com

Hva er fiberrikt kosthold?

Akkurat som en høy-protein diett er bra for å bygge muskler, er en høy-fiber diett en utmerket måte å senke kolesterolet, forebygge hjerteproblemer, og også bidra til å forhindre type II diabetes. Den fiberrikt kosthold sikrer mer fiber i måltidene dine, i stedet for protein. Fiber er også kalt fyllstoff, og er normalt brukt av fordøyelsessystemet til å absorbere mer vann, og således gjøre fjerning av avfallsprodukter lettere.

Høy-fiber matvarer

Ideen bak high-fiber matvarer er å gjøre forbrukeren føler "full" uten å få vekt. Forskere ser på fordelene med høyt fiber dietter for å redusere risikoen for kreft og selv kontrollere appetitten. Rikelig med mat, spesielt frukt, er rike på fiber, og alt dette er uthevet i fiberrikt kosthold. Du kan enten gå på nettet og søke etter en høy-fiber diett diagram eller begynne å legge mer grønnsaker og frukt i kostholdet ditt i dag.

Behov for høyt fiber diett

Fiber er helt ufordøyelig, og det er derfor det er viktig for clearing ut unødvendige avfall i fordøyelsessystemet. Fjerning av giftstoffene kommer til å hjelpe på å holde systemet sunn. Noen som ikke lider av forstoppelse, takket være høy-fiber diett, er naturligvis kommer til å føle deg sunnere og mer energisk.

Lett å følge Diet

High-fiber dietter er ikke så strenge som andre dietter, fordi hovedfokus er på å balansere matvaregrupper på en slik måte at du øke fiber inntaket i ditt daglige måltid. Det betyr at du trenger for å få mer grønnsaker, frukt, korn og andre fiberrike produkter i maten. Du trenger også å drikke store mengder vann når du er under denne dietten.

En Meatless Diet

Kjøtt er ikke en faktor i high-fiber dietter. De legger vekt på mer på å få korn, grønnsaker og helkorn matvarer i fordøyelsessystemet, i stedet for høy-protein matvarer som kjøtt.

Redusert Cancer Risk

Folk spiser høy-fiber dietter har mindre sjanse for å lide av kreft i endetarmen eller tykktarmen. Disse kreft er normalt forverret med en diett som består av mye rødt kjøtt og alkohol, som er fraværende i en høy-fiber diett.

Konklusjon

For å sikre at du får fullt utbytte av alt som naturen har å tilby, starte et fiberrikt kosthold i dag. Du er ikke bare kommer til å føle seg bedre, men også legge til rette for en sunnere fremtid for deg selv og din familie.