Digidexo.com

Mat som gjør at hjertet sunt

Mat som gjør at hjertet sunt


Å spise mat som gjør at hjertet sunt betyr ikke kosthold vil være kjedelig. I stedet vil det bli fylt med deilige grønnsaker, kjøtt, frukt, fisk, bønner og meieriprodukter. Velg hjerte-sunn mat når du lager mat for deg selv og når du bestiller på en restaurant.

Godt fett

Bruk olivenolje og rapsolje for å få fordelene av enumettet fett; frø og nøtter gir den andre typen av gode fettet kalles flerumettet fett. Imidlertid alltid forbruke helst av fett i moderate mengder, fordi de er meget kalori.

Magert kjøtt, fjærkre og fisk

Ytrefilet, chuck, loin og rund er de magreste kutt av storfekjøtt. Velg biff merket valg eller velg heller enn Prime; kjøttdeig bør merkes ekstra mager. Alltid fjerne alt fett og hud fra fjørfe før den kokes.

Belgfrukter

En annen god proteinkilde, foruten kjøtt, er belgfrukter. Dette inkluderer bønner, linser og erter, som (i motsetning til kjøtt) inneholder ingen kolesterol.

Grønnsaker og frukt

Du kan ikke spise for mange grønnsaker når du spiser et hjerte-sunt kosthold. Velg ferske eller frosne grønnsaker og frukt. Lav natrium hermetisert grønnsaker er også et godt alternativ. Hvis du må kjøpe hermetisert frukt, sørg for at den er pakket i juice eller vann.

Helkorn

Hold deg unna raffinert hvitt mel. Velg fullkornspasta og spise brun ris i stedet for hvit ris. Når det kommer til frokostblanding, gå for high-fiber alternativer som kli flak og strimlet hvete.

Dairy

Konsumere fett gratis og magre meieriprodukter når det er mulig. Minimer hvor mye hel-fett meieri mat du spiser, som helmelk, smør og hel-fett yoghurt og ost.