Digidexo.com

Spise sunt for Teens

Sunn mat er ikke bare for voksne; en balansert og næringsrik diett er viktig for vekst og utvikling av ungdom. Ifølge Weight-Control Information Network, 2003-2004 om lag 17,4 prosent av amerikanske tenåringer mellom 12 og 19 var overvektige. Overvektige barn og tenåringer har høy risiko for å utvikle alvorlige sykdommer. Unngå å bli en del av denne statistikken ved å fremme sunn trening og matvaner.

Ernæringsmessige behov

I 2005 American Heart Association publisert en guide spesifiserer caloric og ernæringskrav for sunn vekst og utvikling hos barn og unge. Anbefalingene for stillesittende tenåringer inkluderer en 1800-kalori diett for kvinner og en 2200-kalori diett for menn i alderen 14 til 18. Guiden spesifiserer hvordan disse kaloriene bør komme fra en balanse av frukt, grønnsaker, korn, proteiner, meieriprodukter og sunt fett . Beløpene kan øke med en ungdoms aktivitetsnivå.

Planlegging Ahead

Siden tenåringer er stadig på farten, spise sunt krever planlegging. Prioritere et sunt kosthold ved å pakke en lunsj for skolen, holde sunn snacks i hennes bil eller ryggsekk og vite hva fastfood-menyer har noen ernæringsmessige alternativer.

Spise regelmessig

Sunn mat betyr å spise regelmessig. Alt for ofte tenåringer hoppe hele måltider, som frokost, på grunn av distraksjoner og travle hverdag. Men å hoppe over et måltid etterlater en tenåring følelse sulten og sårbar for å spise for mye eller gjøre usunne valg ved neste måltid gang. Ifølge Barnas Hospital Boston, for tenåringer å spise tre måltider med snacks i mellom er den beste måten å opprettholde energi og en sunn vekt.

Å spise på grunn av sult

Tenåringer bør lære å spise som svar på kroppens sult og fulle signaler. Når du spiser blir en dominant sosial eller emosjonell praksis snarere enn en fysisk en, kan en tenåring bygge vaner som senere fører til fedme og sykdom. Barnesykehuset Boston sier at å spise når du er sulten, stopp når du er full hjelper kroppen din balanse sitt energibehov og bo komfortabelt. Tenåringer trenger å spørre seg selv: «Er jeg spiser fordi jeg er sulten eller fordi jeg er stresset eller lei?"

Sette et eksempel

En tenåring som viser interesse, kontroll og initiativ i sine matvaner kan sette et godt eksempel for sin familie og venner ved å foreslå sunnere spisestedene, anbefale sunnere måter å lage mat og demonstrere fordelene ved å spise regelmessig og klokt.