Digidexo.com

Paraplegic Vs. Quadraplegic

En paraplegic og en quadriplegic er personer som lider av noen form for skade på ryggmargen, enten det var forårsaket av skade eller ved congential problemer. Denne skaden fører til noen grad av paralyse, eller manglende evne til å bevege seg, så vel som forandringer i sensorisk funksjon. Forskjellen stammer fra plasseringen og graden av skade.

Hva er en Paraplegic?

En paraplegic er en person med en tilstand som kalles paraplegi eller lammelser. Lammelser er sensorisk og motorisk svekkelse av nedre ekstremiteter, og muligens en del av stammen området, forårsaket av en skade på ryggmargen. Det kan også være forårsaket av en congential problem, eller skader som oppstår til fosteret.

Klassifiseringer av Lammelser

Lammelser er brutt ned i to grupper, ufullstendige og fullstendige. En ufullstendig paraplegisk refererer til delvis skade på ryggmargen som ikke er absolutt. Dette betyr at noen ufullstendige paraplegics har evnen til å utføre noen sitter og balansering aktiviteter og turgåing. Noen paraplegics kan også opprettholde en viss kontroll over tarm, blære og seksuelle funksjoner.

Hva er en Quadriplegic?

En quadriplegic er en person med skade på ryggmargen på et høyt nivå, noe som resulterer i sensorisk og motorisk funksjon forstyrrelse av alle fire lemmer og stammen. Quadriplegia, også kjent som tetraplegi, kan gi vanskeligheter med tarm, blære og seksuelle funksjoner, samt respiratoriske eller puste funksjoner, i tillegg til kroppen lammelse og redusert eller endret sensorisk funksjon. Denne endringen i sensorisk funksjon kan medføre redusert sensasjoner eller nummenhet og brennende fornemmelser i hele kroppen.

Paraplegisk vs Quadriplegic

Både paraplegisk og quadriplegic lider av noen grad av lammelser. Den store forskjellen er at plasseringen av skade på ryggmargen som bestemmer lemmene påvirket og mengden av bevegelse og følelse rester i lemmene og stamme. Imidlertid, selv om noen paraplegics har evnen til å bevege sine ben til en viss grad, både paraplegisk og quadriplegic er avhengige av bruk av hjelpemidler, slik som en rullestol, for mobilitet.

Komplikasjoner av Lammelser og quadriplegia

Manglende evne til å føle eller flytte dine lemmer eller kroppen på vanlig måte kan føre til komplikasjoner som trykksår, blodpropp og frosne ledd. Andre komplikasjoner er problemer med fordøyelse, respirasjon og tarm eller blære funksjon. Vanskeligheter med ledelsen i blodtrykk kan også føre på grunn av redusert mobilitet og autonom dysrefleksi. Autonom dysrefleksi er en tilstand der redusert sensasjonen produsere en refleks respons på smerte problemer. Dette resulterer i en innsnevring av blodkar - en beskyttende respons av kroppen - som i sin tur kan skape problemer med regulering av blodtrykket og hjertefrekvensen.