Digidexo.com

Årsaker til Sezuires

Et anfall inntreffer når den elektriske aktiviteten i hjernen er plutselig avbrutt. Det kan føre til tap av bevissthet med eller uten en kombinasjon av rykninger og rykking. Anslagsvis én av 10 personer vil ha et anfall i hennes levetid. Fortsett å lese for å lære de mest vanlige årsakene til anfall.

Epilepsi

Epilepsi er en lidelse som påvirker hjernen. Klynger av nerveceller i hjernen send defekte signaler, som igjen sender kroppen inn i sjokk forårsaker mild til alvorlig muskelspasmer. Personer med epilepsi vil trolig ha flere anfall i hele sitt liv.

Høy feber

En langvarig høy feber kan potensielt føre til en pågripelse. En høy feber kan føre til at hjernen blir overopphetet, og dermed forårsaker feil hjernen signaler. Du bør alltid holde hodet kaldt når du har feber å forebygge risikoen for et anfall.

Hodeskade

Et hardt slag mot hodet kan skade nerver i hjernen. Hvis hodet er truffet hardt nok er det mulig for et beslag til å oppstå umiddelbart. Noen ganger et anfall kan forekomme mer enn en dag etter den første slaget fant sted. Grunnen til dette er at hjernen kan svelle noe som fører til ekstra skade. Se en lege umiddelbart etter noen form for hodeskade.

Drug Abuse

Anfall forårsaket av narkotikamisbruk er spesielt farlig. En overdose av narkotika fører ofte til anfall og oppkast. Siden det er vanlig å kort mister bevisstheten etter et anfall, er det en fare for kvelning og kveles på oppkast, spesielt mens du ligger på ryggen.

Pustevansker

Hjernen trenger mye oksygen for å fungere skikkelig. Pustevansker eller annen grunn kan føre til en pågripelse. Når hjernen er ute av oksygen, det kan gå inn i en slags panikk-modus. Hjernen kan sende blandede signaler til resten av kroppen som deretter føre det til å gå inn i sjokk. Når du har problemer med å puste, er det viktig å sette seg ned, slappe av og prøve å ta dype åndedrag.