Digidexo.com

Bivirkninger av å ta Melatonin

Bivirkninger av å ta Melatonin


Kjent som "hormon for mørket," melatonin produseres om natten av pinealkjertelen å styrke immunforsvaret og for å bringe legedom til cellene. Det bidrar til å fremme søvn og kan gjenopprette naturlige døgnrytme til reisende som jevnlig opplever jetlag. På grunn av sine fordelaktige effekter på cellene, har melatonin blitt benyttet i behandling av kreft og andre sykdommer. Til tross hormonet nytteverdi, trenger melatonin kosttilskudd påvirker ikke alle på samme måte.

Funksjon

Aldringsprosessen fører naturlig butikker av melatonin å avta, noe som kan resultere i lavere immunitet, inkonsekvent kroppstemperatur og søvnproblemer. Dette tapet av naturlig melatonin tvinger noen mennesker til å ta syntetiske melatonin kosttilskudd.

Bivirkninger

Bivirkninger av melatonin er hodepine, søvnighet, mareritt, svimmelhet, depresjon, panikkanfall, magekramper, diaré og endringer i blodtrykket. Tar mer enn 3 mg om dagen av hormonet kan gi symptomer som inkluderer kvalme, irritabilitet, svakhet og tretthet.

Betraktninger

Hormonelle uregelmessigheter kan være en langsiktig effekt av melatonin bruk, selv om effekten av lengre bruk er ukjent på dette tidspunktet.

Forebygging / løsning

Hos personer med autoimmune sykdommer, kan melatonin forårsake tilstanden forverres. Melatonin bør ikke brukes av personer med leversykdom eller av dem som lider av beslag.

Advarsel

Hvis du er gravid eller ammer, snakk med legen din før du tar melatonin.