Digidexo.com

Sosial Effekt av HIV & AIDS

HIV / AIDS er en epidemi som allerede har rammet mange deler av verden, og det er økende epidemier på steder som Øst-Europa, Kina og India. Basert på eksisterende sosiale forhold og holdninger, er hver region forskjellig grad påvirket av HIV, men det er alltid sosiale konsekvenser for berørte områdene.

Fordommer

HIV-positive personer er mange steder gjenstand for fordommer og diskriminering på grunn av uvitenhet om smitteveier og på grunn av moralske dommer om risikoatferd. I sin tur, populasjoner blant annet HIV er første funnet (i Amerika, for eksempel homofile menn, sprøytebrukere, sexarbeidere og haitiske innvandrere) står overfor utilbørlig fordommer.

Communities

Uansett hvor epidemien streik, hele samfunn står i fare for å oppleve effekten av HIV / AIDS. Disse kan være små eller isolerte samfunn med liten tilgang til behandling, eller samfunn av individer som deltar i en høyrisikoatferd. Uansett tilfelle, samfunnet samhold og bidragene fra at samfunnet til storsamfunnet er negativt påvirket.

Familier

Ofte, hvis en av foreldrene er HIV-positive, vil så være hans sex partner og noen eller alle sine barn. The National Institute of Allergy and Infectious Disease (NIAID) bemerker at de fleste HIV-positive barn ble smittet av viruset fra sine mødre. Dessverre, HIV-positive foreldre ofte ikke leve til å oppdra sine barn, og sykdommen utvikler seg raskere hos barn enn hos voksne.

Health Care

The Population Reference Bureau (PRB) bemerker at HIV / AIDS har sterkt påvirket helsevesen, spesielt i utviklingsland i Afrika. Videre offentlige helseressurser er på tilbakegang, og enkeltpersoner og familier er mer og mer å bære byrden.

Økonomier

The Population Reference Bureau (PRB) rapporterer at i de mest alvorlig rammede land, kan arbeidsstokken falle med så mye som 26 prosent innen 2020 Dette truer økonomisk stabilitet og matsikkerhet i disse landene.