Digidexo.com

Salmonella ente Infeksjon

En salmonella ente infeksjon, ofte referert til som matforgiftning, er en elendig opplevelse for både voksne og barn. Sykdommen bringer på feber, diaré, kraftige magekramper og oppkast. Det kan vare 4-7 dager, og i sjeldne tilfeller kan føre til døden når infeksjonen sprer seg fra tarmen til blodet strømmer gjennom de organer i kroppen.

Hvordan vi får den

Salmonella ente er overført gjennom dyr avføring eller kroppslige livet. Den vanligste middel for overføring av salmonella er ved å spise rå eller kokt mat. Noen av de matvarer du ingest inneholde rå egg. Noen eksempler på matvarer som inneholder rå egg inkluderer majones og salatdressinger. Salmonella kan bli funnet i jord og overføres av fugler, rotter og andre dyr, inkludert husdyr.

Forebygging

Det beste forsvaret mot salmonellaente bakterier er grundig håndvask med såpe og varmt vann, spesielt før du håndterer mat. Aldri spise med de samme redskapene du har brukt til å forberede rå mat med mindre de har blitt grundig rengjort. Alle grønnsaker bør vaskes i varmt vann før kasta inn salater og forbrukes. Cooking mat grundig vil drepe bakteriene som forårsaker salmonella.

Behandling

Salmonellabakterier kan leve i opptil en uke. Diaré er den verste delen av sykdommen. Det er viktig å drikke mye væske, for eksempel vann og te, for å unngå dehydrering. Skulle infeksjonen spres fra tarmen til blodet, kan det hende du trenger antibiotika. Noen stammer av Salmonella, men har bygget opp en motstand mot antibiotika, og mange av dem er matet til dyrene vi senere forbruker.

Langtidseffekter

Det store flertallet av folk helt friske av bout med salmonella ente infeksjon. I noen tilfeller, men noen mennesker utvikler Reiters syndrom (RS). RS forårsaker smerter i leddene. Noen rapporterer smertefull vannlating og disse plager kan vare i mange år, noen ganger utvikler seg til kronisk leddgikt.

Varsler

Salmonella utbrudd kan og vil forekomme. Mens vi sannsynligvis ikke gi det mye trodde som vi har kondisjonert oss til å tilberede måltider riktig og generelt praktiserer reglene for renslighet, kan salmonella kommer i noe så enkelt som en oppskåret tomat lagt til en sandwich kjøpt i en lokal restaurant. Medier er en god kilde til advarsler og varsler i tilfelle en salmonella utbrudd. Hvis du finner deg selv med denne ekkel bug, alltid huske på viktigheten av å holde deg hydrert, og du vil føle deg bedre snart.