Digidexo.com

Hvorfor var det blodbadet i Barberer?

Til denne dag, er en rød og hvit (og noen ganger blå) stripete pole frisøren emblem. Bruken av dette symbolet dateres tilbake til middelalderen, da barberere utført blodbadet og fungerte som kirurger.

Bloodletting

Før den æra av moderne medisin, folk trodde at menneskekroppen besto av fire forskjellige "humors": blod, slim, svart galle og gul galle. Det ble antatt at blodbadet kan rett en ubalanse av humors og dermed kurere visse sykdommer.

Barberere som kirurger

En kirke edikt i 1163 forby munker eller prester til å utføre blodbadet, ifølge Gilbert R. Seigworth, MD Så jobben med stikke abscesser eller utføre amputasjoner falt til de menn som brukte skarpe barberhøvler - de barberere.

The Barber Pole

Frisørens pasienter ville gripe en stang tett slik at deres årer ville vise. Å annonsere sine tjenester, barberere plassert sine hvitvaskede bandasjer på polet. Senere, når barberere begynte å bruke igler for blodbadet, ble en messing igle bassenget plasseres på toppen av stangen.

The Pole farger

Man antar at den røde fargen symboliserer blod; og hvit, bandasjene. Den blå ballen på toppen av barber pol står for igle-bassenget.

Kirurgi gjenoppstår

Utdannede leger unngått utføre kirurgi mellom 1100 og 1500 AD. Kirurgi etterhvert begynte å gjenvinne respekt i den tiden av Ambroise Paré (1510-1590). Paré var en fransk mester barber-kirurg som bidro til å etablere kirurgi som sin egen profesjon, ifølge ScienceMuseum.org.