Digidexo.com

Grunner for Mouth Fungus

Ofte referert til som munn sopp, er trøske en infeksjon av slimhinnen i munnen med candida, en type gjær eller sopp. Mens candida forekommer naturlig i munnen, visse faktorer føre til at soppen til å øke, noe som resulterer i infeksjon.

Identifikasjon

Generelt, er munnen sopp forårsaket enten av en ubalanse eller forstyrrelse i den normale kjemi i munnen eller av en svekkelse av immunsystemet på grunn av en sykdom.

Funksjoner

Antibiotika medisiner ofte dreper nyttige bakterier som lever i munnen og bidra til å begrense veksten av sopp, som kan føre til trøske. I tillegg kortikosteroider som prednison dempe immunsystemet aktiviteter, som lar munnen sopp å vokse.

Typer sykdommer

Sykdommer eller sykdommer som bidrar til munn sopp inkludere hiv eller aids, cellegift eller strålebehandling for kreft og diabetes, rapporterer Mayo Clinic.

Betraktninger

Oral trost er en vanlig infeksjon hos spedbarn fordi deres immunsystem er bare begynnelsen for å utvikle så vel som i eldre voksne som bærer proteser. Hos spedbarn eller eldre, er munnen sopp vanligvis ikke en grunn til alarm mindre infeksjonen vedvarer i mer enn to uker, US National Library of Medicine rapporterer.

Forebygging

Hvis du er pålagt å ta antibiotika eller kortikosteroider, spise fersk yoghurt som inneholder Lactobacillus acidophilus forebygger trøske. Folk som bruker gebiss bør være sikker på å rengjøre dem grundig hver dag og gå til tannlegen regelmessig for å sikre en riktig passform opprettholdes for å redusere risikoen for munn sopp.