Digidexo.com

Substance Abuse Treatment Strategies

Substance Abuse Treatment Strategies


Rusmisbruk utgjør usunn bruk, eller misbruk, av stoffer som narkotika eller alkohol. Fortsatt misbruk av disse stoffene resulterer vanligvis i en fysisk og psykisk avhengighet, indikerer Verdens helseorganisasjon. Over tid har rusmisbruk en ødeleggende effekt på overgriperen sin personlige og profesjonelle liv, og kan føre til tap av arbeidsplass, hjemløshet og alvorlige helseproblemer.

Rådgiving

Rusmisbruk rådgivning fokuserer på å gi en person med terapi, via en personlig behandling plan, som tilbyr en vellykket utvinning mulighet, ifølge Health. Behandlingsplanen stammer fra rådgiveren vurdering og diagnostisering av den rusavhengige. Avhengig av behovene til den enkelte, kan rådgivning innebære en kombinasjon av ulike terapeutiske teorier, for eksempel kognitiv-atferdsterapi, som tar for seg rollen tenkning spiller i en persons følelser og handlinger. Andre elementer av rådgivning inkluderer opplæring i livsferdigheter og atferd modifikasjon.

Medikamentell behandling

Medikamentell behandling noen ganger utgjør en nødvendig behandling for narkotikamisbruk. Medisiner kan dempe abstinenssymptomer: et sett av fysiske, følelsesmessige og psykologiske reaksjoner som oppstår etter en person brått slutter å bruke et stoff han var misbruker, ifølge National Institute on Drug Abuse. Hvis rusmisbruk har endret overgriperen normale hjernefunksjoner, kan en helsepersonell foreskrive medisiner som gjenoppretter denne funksjonen.

Selvhjelp Treatment

Et individ kan bruke selvhjelpsgrupper, som Alkoholikere eller Anonyme Narkomane, som en ekstra form for terapi under eller etter andre rusmisbruk behandlinger, foreslår MayoClinic.com. Disse gruppene vanligvis følger en 12-trinns program som konsentrerer seg om oppgaver, som å gjenkjenne en avhengighet, noe som gjør det godt igjen for tidligere feil og hjelpe andre rusmisbrukere. Selvhjelpsgrupper tillate narkomane muligheten til å uttrykke sine følelser, tanker eller problemer angående deres rusmisbruk med andre som har førstehånds kunnskap og erfaring med avhengighet.

Relapse Prevention

Når et rusmisbruk klient later et behandlingssenter, programmer som hjelper henne i forebygging av tilbakefall blitt avgjørende i hennes utvinning. Programmer som tilbyr helsetjenester, utdanningsmuligheter og yrkesopplæring bistå enkeltpersoner for en nøktern oppføring i deres samfunn på en profesjonell og personlig nivå, ifølge Justisdepartementet. Kombinere den pågående behandling for avhengighet, samt bruk av ettervern som tar opp spørsmål, som for eksempel å finne et hjem og en jobb, gjør en effektiv strategi for å bekjempe et tilbakefall.