Digidexo.com

Fysiske effektene av alkoholbruk

Forbruket av alkohol har kortsiktige og langsiktige effekter på menneskekroppen. Disse fysiske effektene av alkoholbruk spenner fra det demping av mentale prosesser til farlige sykdommer som skrumplever og alkoholisk hepatitt. Alkoholinntak hemmer sentralnervesystemet hos et menneske og har flere andre effekter som berører forskjellige deler av kroppen.

Alkohol Metabolism

I motsetning til andre matvarer og væsker, er alkohol ikke fordøyd når det er konsumert. Alkohol vil reise direkte inn i blod, med 20 prosent av det tar en rett bane inn i blodet, og de resterende 80 prosent absorbert gjennom tynntarmen inn i blodet. Siden alkoholen må fortynnes seg i vannet av kroppen til reise, så en hvilken som helst organ som inneholder store mengder vann, for eksempel i hjernen vil bli utsatt for dets effekter. Menn har mer muskler enn kvinner, noe som betyr at siden muskelvev har mindre vann i det enn fettvev, kvinner er normalt påvirket enda mer ved alkoholforbruk enn menn er.

Psykiske effekter

Alkoholforbruket er helt ødeleggende for sjelsevner. Det reduserer en persons tenkeevne, forårsaker en person til å gjøre dårlige beslutninger uten hensyn til konsekvensene. Tankeprosessen er bremset dramatisk, og siden alkohol er en depressant, det påvirker de delene av hjernen som er ansvarlig for dommen. Som hjerneaktiviteten er bremset ned, kan effekter som senket reaksjonstid, nedsatt syn, svake muskler, dårlig hukommelse og utydelig tale resultere. Alkohol kan føre folk til å oppleve personlighetsendringer og sier og gjør ting som de senere vil angre på.

Leveren

Alkohol har en drastisk virkning på leveren over tid. Leveren er kroppens største organ og utfører mange funksjoner. En av dem er å rense kroppen for giftstoffer som alkohol. Små mengder alkohol presentere noe problem til en normal leveren, men store mengder kan føre til slike medisinske tilstander som lavt blodsukker, en opphoping av fett og sykdommer som alkoholisk hepatitt-betennelse i leveren. Skrumplever er en annen potensielt dødelig leversykdom som oppstår når sunt leveren vev er arrete fra virkningene av langvarig alkoholforbruk, med leveren til slutt ikke klarer å fungere.

Kvinner og alkohol

Gravide kvinner som hengir seg til alkohol sjanse utvikling av fødselsskader i deres ufødte barn. Bones kan danne feil, veksten kan bli hemmet, hjertet kan bli påvirket og atferdsproblemer kan oppstå senere i livet - blant andre plager. Sjansen for at en kvinne kan abortere økes ved å drikke alkohol. Potensialet for brystkreft er også forsterket av alkoholforbruket.

Andre fysiske effekter

Siden alkohol påvirker tarmen og bukspyttkjertelen, kan en rekke av gastrointestinale plager være forårsaket av dens forbruk. Syre i magen blir økt med alkohol, med sår og gastritt et mulig resultat. Strømmen av blod til musklene blir redusert med alkoholen, noe som gjør dem svak. Hjertet kan bli svak når dette skjer eller lider av uregelmessige hjerteslag. Immunsystemet vil også bli påvirket av alkohol, noe som gjør det mye enklere for utenlandske inntrengere å infisere kroppen. Diabetes, hjerneskade, seksuell dysfunksjon og feilernæring har alle vært knyttet til alkoholforbruk.