Digidexo.com

Lav-fett dietter for å redusere kolesterolet

Å spise en lav-fett diett er en viktig strategi for å senke kolesterolet, men det er ikke så enkelt som bare å kutte ned på fet mat; den virkelige nøkkelen til å redusere farlige kolesterolnivået er å begrense fett som øker LDL kolesterol mens fokus på fett som senker den. Dette betyr at mens frukt og grønnsaker er viktig, ikke senke kolesterolet ikke bety eksisterende på tørr salat og gulrot pinner; du kan og bør spise rik og tilfredsstillende matvarer som inneholder umettet fett, mens forbruker fiber og næringsstoffer kroppen din trenger fra lav-fett råvarer, korn og meieriprodukter.

God Fett og Bad Fats

Mettet fett og transfett, som de finner i hel-fett melk, ost, smør, iskrem, kommersielle bakevarer og stekt mat øke nivåene av skadelig LDL kolesterol. Umettet fett, som finnes i frø, nøtter, avokado, fisk og enkelte planteoljer, kan senke LDL kolesterol samtidig øke HDL kolesterol; HDL kolesterol regnes som "gode kolesterolet" fordi det fjerner overflødig kolesterol fra blodet og excretes det fra kroppen, ifølge Harvard University.

Å spise for å redusere kolesterolet

Et kolesterolsenkende kosthold bør begrense mat med høyt mettet eller trans fett til en og annen godbit. I stedet gjør umettet fett en daglig del av menyen ved snacking på nøtter og frø. Bytt høy-fett biff og mørkt kjøtt fjærfe med fisk og lage mat med vegetabilsk olje i stedet for smør. Den sunneste fisk for kolesterolnivået inkluderer laks, makrell, torsk, tunfisk, sild og kveite, mens de beste oljer er oliven, raps, peanøtter, solsikke, soya og linfrø oljer.

Bare husk at mens mat med høyt umettet fett er gode for hjertet helse og kolesterolnivået, har de en tendens til å være høy i kalorier, så spiser dem i små men hyppige mengder. Fiber kan også senke kolesterolnivået, sier Mayo Clinic, så satse på åtte eller flere porsjoner med frukt og grønnsaker hver dag og minst seks porsjoner med fullkorn som brun ris, grovt brød, havregryn, kli og hel-hvete pasta.

Snarere enn å begrense din meieri inntak, bare bytte til redusert fett versjoner av ost, melk og yoghurt, slik at du ikke går glipp av kalsium og protein disse matvarene levere. En lav-fett diett for å redusere kolesterol bør være variert og inkludere mat fra alle matvaregruppe; det er ikke nødvendig å fullstendig eliminere alt fra kosten din, men du bør sterkt begrense inntaket av transfett som er dobbelt skadelig siden de heve LDL kolesterol samtidig som man reduserer HDL, ifølge Harvard University.