Digidexo.com

Advarsel tegn på rusmisbruk

Advarsel tegn på rusmisbruk


Hvis du har en venn eller et familiemedlem som du mistenker for rusmisbruk, er det ekstremt viktig å kjenne tegn. Hvis dette skremmende situasjon går ubemerket for lenge, kan det føre til langvarige helseproblemer, så det er viktig å erkjenne problemet og få brukeren riktig hjelp. Hvis du finner ut at det er et problem, søke råd av en profesjonell for å lære den neste aktuelle trinnet.

Forsømmelse

Et vanlig tegn på rusmisbruk er at en person begynner å forsømme sitt ansvar. Dette kan inkludere å hoppe arbeid, forsømmer sine barn eller flunking av klassene på skolen. Andre tegn på forsømmelse inkluderer redusert fokus på hygiene og generell forsiktighet i utseende. Disse vanene kan bety at en person er å tilbringe tilgjengelig tid ved hjelp av stoffer i stedet for å fokusere på andre oppgaver.

Endringer i atferd

En person som misbruker stoffer kan gjennomgå en stor endring i atferd. Et stoff bruker kan bli deprimert og følelsesmessig ustabil. Han kan bli hyper-aggressive og begynne å gå ut hver kveld med en ny gruppe av venner. Brukeren kan unngå direkte øyekontakt, begynne å lyve for å dekke opp ting og handle som han vil gjøre noe for å få sine hender på nye legemidler.

Nye elementer

Et stoff bruker kan oppnå flere nye elementer som tilsvarer stoffet han bruker. Ny munnvann kan brukes til å dekke opp lukten av alkohol og flasker med øyedråper kan lindre utvidede pupiller eller blodskutte øyne. Brukeren kan få merkelige pakkere og containere, og han vil ikke forklare hvor han fikk dem. En rusmisbruker kan kjøpe en ny lås for døren hans og personlige eiendeler da han aldri hadde slik beskyttelse før. Til slutt, kan brukeren har fått nye verdisaker som kan være stjålet til drivstoff et rusmiddelmisbruk.

Endringer i aktivitet

Personen med et rusproblem kan begynne å motta klager på arbeid for redusert oppmerksomhet eller rus. Brukeren kan forlate aktiviteter han pleide å elske som sport, sosialt samvær og hobbyer. Alle bruker snakker om kan være narkotikarelatert, og han tilbringer mesteparten av sin tid å komme seg etter bruk. Han kan til og med fortsette denne narkotikabruk til tross for å vite at det gjør vondt ham med humørsvingninger, paranoia, infeksjoner og blackouts. Noen brukere opplever abstinenssymptomer som rastløshet, søvnløshet, svetting, kvalme, deprimerende, angst og risting. Hvis brukeren har et problem med misbruk kan han også komme i trøbbel i form av ulykker, ulovlige aktiviteter og kamper.