Digidexo.com

Hva er gode porsjoner til måltider?

Hva er gode porsjoner til måltider?


Riktig porsjoner til måltidene spiller en stor rolle i din evne til å miste eller opprettholde vekten. Det amerikanske Department of Agriculture gir retningslinjer på porsjonsstørrelser for alle matvaregrupper, som definerer hvor mye av en bestemt type mat du bør spise når som helst måltid. Amerikanerne undervurderer kaloriforbruket med minst 25 prosent, ifølge WebMD. Men når du vet passende porsjonsstørrelser, kan du måle dem ved syn å bestemme de riktige delene for måltider.

Grønnsaker og frukt

En servering av grønnsaker tilsvarer omtrent en halv kopp kokte grønnsaker eller 3/4 kopp vegetabilsk juice. En servering av frukt tilsvarer en halv kopp bær, en medium eple, eller en halv grapefrukt eller mango. Grønnsaker og frukt porsjoner bør være omtrent på størrelse med knyttneven din.

Karbohydrater

En halv kopp ris, potetmos eller pasta tilsvarer en porsjon - omtrent på størrelse med en scoop av iskrem. En liten bakt potet, vaffel eller brødskive er også en servering. En servering av cornbread eller en rull er på størrelse med et såpestykke.

Kjøtt, meieriprodukter og bønner

En porsjon kjøtt tilsvarer tre gram, som kan være et medium svinekotelett, en kyllingbryst eller 1/4 kilo kjøttdeig - på størrelse med håndflaten eller en kortstokk. Tre gram av fisk er på størrelse med et sjekkhefte. En servering av meieri tilsvarer 1-1 / 2 gram av ost eller en kopp med melk eller yoghurt. En kopp kokte bønner - en porsjon - lik på størrelse med en knyttneve eller en tennisball.

Snacks, Fett og olje

En snack porsjon tilsvarer tre eller fire kjeks, en håndfull chips eller pretzels, en scoop av iskrem eller en unse av sjokolade. En servering av smør er på størrelse med et frimerke, men like tykk som fingeren din. En servering av salat dressing tilsvarer to spiseskjeer - på størrelse med en bordtennisball.