Digidexo.com

Vilkår og symptomer på en hiatal brokk

En hiatushernie oppstår når en del av magesekken skyver inn i membranen. Mens små hiatal brokk ikke provosere mange symptomer, kan store hiatal brokk vise seg å være svært smertefullt og kan føre til mer alvorlige tilstander.

Halsbrann og raping

Loven av magen blir presset inn i membranen kan provosere slike plagsomme symptomer som vedvarende halsbrann og ukontrollerbar raping.

Brystsmerter

Brystsmerter kan være til stede når kampen en hiatal brokk. Faktisk er disse symptomene har en tendens til å forverres under anstrengende aktivitet, for eksempel tunge løft, eller selv under slike enkle handlinger som lener seg fremover eller liggende.

Kvalme

Mens det er ganske vanlig for gravide kvinner å oppleve kvalme, når kombinert med disse andre symptomene, det kan også være et tegn på en hiatal brokk.

Twisted Protrusion

I alvorlige hiatal brokk tilfeller kan den utstikkende mage delen bli forvrengt, som fører til store smerter i bryst regionen.

Spiserør Obstruksjon

Utstikket kan også føre til andre alvorlige forhold, for eksempel en hindring i spiserøret, som igjen kan føre til vanskeligheter med å svelge.