Digidexo.com

Margarin og Crohns sykdom

Crohns sykdom er en inflammatorisk sykdom som påvirker fordøyelseskanalen, oftest i tynntarmen. Årsaken er ukjent, men det er antatt å være et resultat av kroppens immunsystem angriper mage-tarmkanalen.

Årsak

Mange medisinske fagfolk og forskere mistenker en sammenheng mellom kosthold og utvikling av Crohns sykdom. Andre mener sykdommen kan være arvelig og knyttet til genetiske faktorer. Studier har ikke kunnet gi konkluderende data for disse teoriene.

Margarin

I motsetning til noen teorier, har margarin ikke blitt funnet å forårsake Crohns sykdom, selv om land der innbyggerne konsumere større mengder margarin enn folk i andre land viser også en høyere forekomst av Crohns sykdom.

Ledelsen

Selv om det er ingen kur for denne sykdommen, kan noen ting gjøres for å minimere symptomene på denne sykdommen. God ernæring er nyttig, som er visse medisinsk behandling ved hjelp av antibiotika og steroider.

Diet

Hvis man følger sunne kosten retningslinjer kan redusere symptomene. Unngå melkeprodukter og animalske proteiner kan hjelpe noen individer. Overskytende fett og kalorier tomme, slik som margarin og sukkertøy, bør unngås.

Mangler

Crohns sykdom fører til enkeltpersoner til å oppleve en redusert evne til å absorbere næringsstoffer gjennom fordøyelseskanalen. En god diett er nødvendig for å unngå mulige ernæringsmangler. Næringsrike dietter anbefales, samt mat som er lett å fordøye.