Digidexo.com

Hvordan får jeg en god protese passer?

Hvordan får jeg en god protese passer?


Hvis du bruker gebiss, vet du at noen ganger kan det være et problem å få dem til å passe på riktig måte. Vanligvis løser dette problemet tid. Så lenge du bryr deg for proteser riktig når de er ute av munnen om natten, bør de begynne å føle seg mer komfortabel etter noen uker. Men hvis protesene er begynt å skli og føler seg mindre stabile etter at du har hatt dem en stund, kan det være på tide å begynne å diskutere dine valg med tannlegen din.

Bruksanvisning

•  Gi proteser tid. Hvis du nettopp mottatt nye proteser, prøve å gi dem et par uker for å passe ordentlig i munnen.

Planlegge en avtale med tannlegen din om du har ventet i noen uker og bestemme at protesene er ikke en god passform. Tannlegen må revurdere din gjenværende tenner, kjeve og generell benbygning å sørge for at protesen du har er best passer for munnen. Han kan også bestemme seg for å ta et nytt inntrykk av munnen for å sammenligne med proteser.

Følg opp med tannlegen din minst en gang i året. Over tid kan kjeven kan krympe, og du må være utstyrt for nye proteser. Tannlegen kan oppdage dette problemet.

Hold proteser fuktig. Når proteser tørke ut, kan deres form endre seg, og som vil påvirke hvordan de passer i munnen. Når du fjerner proteser om natten, plassere dem i protese cup levert av tannlegen din, og sørg for at koppen er fylt med vann.