Digidexo.com

Typer behandling for eggstokkreft

Basert på scenen av eggstokkreft, vil en kirurg avgjøre hvilken behandling som er nødvendig for hver pasient. Det er fire stadier av eggstokkreft. For å bestemme scenen, eller progresjon, av kreft, biopsier en lege kreftvev.

Stage I

Når kreften er funnet på bare en eller begge eggstokkene, kan behandlingen omfatte kirurgisk fjerning av magevevet, en hysterektomi, fjerning av begge eggstokkene og egglederne, og biopsi av lymfeknuter og bekkenet. Kvinnen vil motta kombinasjonskjemoterapi (når to agenter brukes) hvis kreftcellene er høy klasse.

Stage II

Hvis svulsten er på en eller begge eggstokkene og er mistenkt for spredning til bekkenet, vil kvinnen ha en hysterektomi og begge eggstokkene blir fjernet. En onkolog vil fjerne så mye av tumoren som mulig. Legen vil biopsi lymfeknuter og vev i bekkenet og underlivet. Pasientene vil få kombinasjonskjemoterapi. Selv om sjeldne nå, er strålebehandling anbefales for kvinner som ikke tåler kjemoterapi.

Stage III

Når en svulst påvirker enten en eller begge eggstokkene og er til stede utenfor bekkenet, i magen eller i lymfeknutene i lysken, er behandlingen lik som for stadium II. Etter kirurgi og cellegift, kan kvinnen må gjennomgå ytterligere kirurgi for å fjerne eventuelle gjenværende tumor og kreftceller.

Stage IV

Hvis eggstokkreft har spredt seg til lungene eller lever, eller legen mistenker kreftceller er til stede i brystet, vil en onkolog fjerne så mye av tumoren som mulig. Pasienten vil gjennomgå kombinasjon kjemoterapi etter kirurgi.

Complementary Therapy

Nutrition Therapy: Eggstokkreft og behandlinger gjør kroppen utsatt for sykdommer og infeksjoner. Ernæring terapi kan hjelpe pasienten avverge disse av.
Naturmedisin: Naturlig, giftfri terapi for å fremme helbredelse.
Smertebehandling: Medisinsk eller fysioterapi brukes til å redusere smerter og bedre livskvalitet under kreftbehandling.