Digidexo.com

Kronisk Dry Eye Syndrome

Folk lider av tørre øyne når øynene ikke produserer nok fuktighet til å gjøre tårer naturlig. Dette har en tendens til å gjøre øynene føles tørr og ubehagelig og kan føre til andre problemer. Tørre øyne kan utløses av flere forskjellige årsaker, og det er noen skritt syke kan ta for å gjøre øynene mer behagelig.

Symptomer

Tørre øyne lider ofte klager over at deres berørte øynene brenne og føler skrapete og tørr. De kan føle seg som om et objekt er fast inne deres øyne. Deres øyne er ekstra følsom for vind og røyk og kan ikke tolerere kontaktlinser. Øynene kan være ekstremt tørr, eller de kan alternativt produsere store mengder av tårer fordi øynene er irritert og tårekjertel gjør tårene å kompensere for ubehag.

Årsaker

Tørre øyne lider kan ha utviklet sine tørre øyne som et resultat av en rekke faktorer. Noen kvinner utvikler tørre øyne som sine hormonnivået endres og de begynner overgangsalder. Andre synes at ha Lasik operasjonen utløser tørt øye syndrom, fordi kirurgen må kutte en klaff i øyet for å korrigere syns og hornhinne nerver kan bli kuttet derfor ikke sende signalet for å gjøre tårer. Tørre øyne kan også utløses av miljømessige årsaker som for eksempel å kjøre klimaanlegget eller ovnen for lenge og tørker ut huset, som tørker ut øynene dine.

Tester

Øyeleger kan utføre tre typer tester for å fastslå om noen lider av tilstanden. De kan utføre Schirmer rivetesten, hvor lege benytter papirstrimler i henhold til det berørte øyelokk for å bestemme mengden av fuktighet som samles i løpet av en bestemt tidsperiode. Spesialisten kan foretrekker fargemetoden, der han fremhever områder med spesialiserte fargestoffer for å finne mulige skader på øyets overflate, eller han kunne utføre en spaltelampeundersøkelse, der han bruker en fokusert lysstråle å få øye abnormiteter i okulær overflate.

Langtidseffekter

Kronisk tørre øyne kan føre til alvorlige skader og irritasjon i hornhinnen, som et resultat av mangel på tårer. Uten de naturlige tårer, er det en økt risiko for øyeinfeksjon og forverring av synet.

Behandling

Selv om det er ingen rask kur for tørt øye syndrom, det er skritt folk kan ta for å gjøre sine øyne mer behagelig. De fleste øye leger anbefaler at du starter med øyedråper, spesielt kunstig tåre dråper, noe som vil fukte øyet, og holder smøring på med en blanding av flere forskjellige kremer. Kunstige tårer å beskytte øynene fra irritanter fra støv, vind og vær. Restasis øyedråper, som er ny, kombinerer ciklosporin og lakserolje, for å hjelpe lider produsere sine egne tårer. Hvis deres tørre øyne er alvorlige, kan de kanskje vurdere å sette inn silikon tårekanalene for å lukke tårekanalene og stoppe overdreven rive.