Digidexo.com

Mat som er høy i jern

Jern er en viktig del av en balansert diett. Mange matvarer er høy i jern og er viktige fordi de holde kroppen fra å bli blodfattig (har lave nivåer av jern i blodet). Mat høy i jern varierer fra grønne greener til rødt kjøtt.

Rødt kjøtt

Mange kjøtt er høy i jern, inkludert biff, svin og lam. Det er viktig å holde seg til magert rødt kjøtt når du velger kjøtt for jern. Biff og kylling lever også er svært høy i jern.

Leafy Greens

Mange grønne grønnsaker er høy i jern, særlig grønne grønnsaker. Noen av de grønne greener høy i jern er kål, nepe greener, grønnkål, spinat, brokkoli, asparges og persille.

Korn

Foods høy i fiber kan også være høy i jern. Noen av disse matvarene er beriket med jern under behandling, for eksempel havregryn, behandlet ris og kli frokostblanding.

Belgfrukter

Mange belgfrukter er høy i jern også. Noen viktige belgfrukter å inkludere i kostholdet ditt er kidneybønner, svarte bønner, kikerter ("erter"), marineblå bønner og Pinto bønner.

Andre matvarer

Mange andre matvarer kan være høy i jern. Rød fisk som laks og tunfisk, tre nøtter som cashewnøtter og mandler og tørket frukt som aprikoser og fiken er alle gode kilder til jern.