Digidexo.com

Hva Mineraler finnes i Kidneybønner?

Kidneybønner, noen ganger kalt chili eller røde bønner, er ofte funnet i retter som chili, minestrone suppe, salater og røde bønner og ris. Disse røde, nyreformede bønner er tilgjengelig hermetisert eller tørket. Kidney bønner er næringsrikt, og de er en god kilde for fiber, protein, folat, aminosyre tryptofan, og flere viktige mineraler.

Molybden

En kopp kidneybønner inneholder ca 130 mikrogram eller 177 prosent av den daglige verdi for molybden. Dette viktige mineralet er nødvendig i bare svært små mengder; det styrker tenner og bein, bidrar til å forbrenne karbohydrater og fett og hjelper kroppen til å bruke jern. Mangel på molybden er forbundet med visse typer kreft, impotens hos eldre menn og munn og tannkjøttsykdommer.

Mangan

Nyre bønner er en god kilde til mangan, som gir 42 prosent av den daglige verdi, eller 0,84 mg, i en eneste en-kopp servering. Mangan bidrar til å regulere blodsukkeret, bygge og vedlikeholde sunne brusk, bein og ledd og utnytte tiamin og vitamin E.

Iron

Jern-mangel anemi er en vanlig sykdom i vårt samfunn; mange mennesker søker etter måter å øke jerninntak uten å spise rødt kjøtt som ofte anbefales for denne tilstanden. Kidneybønner kan gi 5,20 mg, eller nesten 30 prosent av den daglige verdi for dette viktig mineral, i en en-kopp servering.

Magnesium

Det kan være vanskelig å få nok magnesium i kosten, og mange mennesker ikke får de anbefalte mengder daglig. Inneholder over 79 mg per kopp, kidneybønner gi 19 prosent av den daglige verdi for dette mineralet. Magnesium bidrar kroppen bruke kalsium og kalium, opprettkardiovaskulær helse og regulere kroppstemperaturen og den riktige pH-balanse.

Kalium

Nyre bønner er en god kilde til kalium, som gir 20 prosent av den daglige verdi, eller 713 mg per kopp. Kalium er et viktig mineral som hjelper til å opprettholde et vanlig hjerterytme, stabilt blodtrykk og en riktig balanse av vann i kroppen. Eldre mennesker har ofte et økt behov for kalium, på grunn av naturlig forekommende nedgang i nyrefunksjonen.

Andre Minerals

Nyre bønner inneholder andre mineraler også, men i mindre mengder. De er en god kilde til kobber og fosfor. Kalsium, sink og selen er også levert av kidneybønner.