Digidexo.com

Hvordan behandle et sår på hornhinnen

Hvordan behandle et sår på hornhinnen


Et sår på hornhinnen kan danne på øyet når den klare belegg, eller hornhinnen, er blitt gnidd eller irritert, forårsaker en liten tåre eller kuttet. De kan være svært smertefullt og bli infisert veldig lett, noe som fører til synstap. Hvis du tror du kan ha et sår på hornhinnen, få det sjekket ut av en øyelege umiddelbart.

Hvordan behandle et sår på hornhinnen

Hvordan behandle et sår på hornhinnen

En hornhinnen magesår kan skyldes en revne eller en slitasje på hornhinnen eller klare belegg over øyet. Hvis kuttet eller tåre blir infisert, kan det skape et sår på hornhinnen. Hornhinnen magesår er svært smertefullt og kan føre til at øyet å rive, hovne opp og bli rødt. Hvis et sår på hornhinnen går ubehandlet, kan det føre til ytterligere smitte, fører til synstap eller blindhet. Hvis du opplever smerter i øyet, gå til en øyelege så snart som mulig og sjekk for å se om du har et sår på hornhinnen.

Legen vil be deg om å ta ut kontaktlinsene dine, hvis du har dem. Svært ofte, hornhinnen magesår påvirker kontaktlinsebrukere på grunn av rusk som kan sette seg fast under kontaktlinse, eller fordi kontaktlinse vil holde seg til hornhinnen hvis slitt i lengre perioder av gangen. Deretter vil legen gi en rekke tester, inkludert flekker på hornhinnen for å se etter eventuelle rifter eller hull.

Etter å diagnostisere et sår på hornhinnen, vil øyelege mest sannsynlig foreskrive cycloplegic øyedråper for å hindre smitte og fremme helbredelse. Fordi infeksjonen er alvorlig og kan spre seg raskt, kan dråpene bli foreskrevet skal tas ofte for de første dagene, noen ganger så ofte som hvert 15. minutt. Du er ikke anbefalt å bruke kontaktlinser før etter hornhinnen sår leges.

Hyppige turer til øyelege vil være nødvendig for tester, noe som gjør at sår har ikke spre bakterier eller bli infisert. Legen kan foreskrive mer medisiner dersom bakteriene har spredd seg.

En kald kompress og Ibuprofen kan brukes til å forebygge smerter i øyet, men er ikke en erstatning for å gå til øyelege. Hornhinnen magesår anses å være medisinsk nødhjelp blant øye leger og bør behandles umiddelbart for å hindre blindhet og synstap.

Hint

  • For å unngå skraping hornhinnen, ikke gni øyet hvis du føler noe i det.
  • Ikke bruke kontaktlinser i minst to uker etter at sår på hornhinnen er diagnostisert.