Digidexo.com

Positivt og ulemper Eugenics

Positivt og ulemper Eugenics


Eugenikk, som begynte i 1880-årene som et konsept av selektiv avl av Sir Francis Galton, vokste til å omfatte andre disipliner og tilby genetisk screening og manipulasjon som inkluderte egenskap utvalg, kjønn valg og sykdomsresistens. Motstanderne tyder på at vitenskapen om eugenikk gjør mer enn å hjelpe foreldre beskytte sine ufødte barn; i stedet, sier de at det har skadelige virkninger på folks oppfatninger og drivstoff rase ulikhet.

Sykdom Screening

Moderne eugenikk tillater leger å screene for så mange som 400 arvelige forhold, noe som gir foreldre en nøyaktig visning av deres ufødte barnets fremtidige medisinske behov og evne til å konfrontere disse behovene proaktivt når barnet er født. Evnen til å diagnostisere og eliminere potensielle tilstander er fremdeles for avansert for moderne vitenskap, men evnen til å proaktivt konfrontere forhold gir foreldre en sjanse til å forberede seg og la sine barneleger vet hva du kan forvente om barnets fremtidige helse.

Før implantasjon Diagnose

Muligheten for å diagnostisere genetiske lidelser i prøver før implantasjon tillater kvinner å velge hann giverprøver som ikke inneholder genetiske negative konsekvenser. Mann prøver funnet å inneholde genetiske markører knyttet til arvelige tilstander som Down syndrom, arvet tykktarmskreft og arvelig brystkreft kan elimineres. Fordelen er en omfattende beskyttelse for barnet om arvelige forhold gått ned etter den biologiske faren. Barnet er fortsatt utsatt for arvelige genetiske forhold fra mor; men eliminerer dette halvparten av de potensielle genetiske arvinger fra passerer langs genetiske sykdommer.

Kjønn kontroll

Mens evnen til å kontrollere et barns kjønn anses som en fordel av eugenikk vitenskap, tvinger denne evnen vederlag for motivasjon av vitenskap. Etikere hevder at kjønn valg som en form for familie kjønn variasjon - det vil si å velge en annen barnets kjønn som er det motsatte fra deres første barns - kan hindre pre-fødsel stereotypier. I mange land, inkludert Kina og India, er det en kulturell oppfatning av overlegenhet for den mannlige enn kvinnelige, noe som kan resultere i bruk av eugenikk som en form for kjønnsdiskriminerende.

Civil Rights

I løpet av årene frem til andre verdenskrig, Nazi partiet begynte et program for tvangssterilisering, forsøker å kontrollere rasebefolkningsvekst gjennom eugenikk. Mens moderne eugenikk forskere motsetter lederen Adolf Hitlers handlinger, slike tiltak viser potensialet misbruk av eugenikk når den brukes til en sosial agenda og en vilje til å krenke sivile rettigheter. Eugenikk motstandere frykter at eugenikk kunne brukes til lignende formål i andre land, og gir en medisinsk hjelp av rase rensing eller undertrykkelse.