Digidexo.com

Foods høy i jern og fiber

Foods høy i jern og fiber


Kroppen trenger nok jern til å lage nye hemoglobin blodceller som transporterer oksygen. Kjøtt er den beste kilde, men planter er en god kilde. Imidlertid er jern i planter mindre absorberbare enn i kjøttet. Ved å kombinere anlegg jern med kjøtt eller vitamin C vil forbedre denne prosessen. Noen matvarer er høy i både jern og litt fiber. Et notat, den prosent av daglige verdier Tallene nedenfor er basert på en 2000 daglige kaloriinntak.

Belgfrukter og Pumpkins

En kopp kokte soyabønner inneholder 12 prosent av den daglige verdi av jern og tre gram kostfiber. En oz. av tørkede gresskarfrø gir 24 prosent av det daglige behovet for jern og 4 gram fiber.

Quinoa og annet korn

En halv kopp quinoa inneholder 43 prosent av nødvendig jern og 5 gram fiber. All-Bran frokostblanding varianter bør ha 25 prosent av jern kravet og ca 10 gram fiber.

Skalldyr

Tjue små dampede muslinger, selv om de har ingen fiber, ikke inneholder 252 prosent av anbefalt daglig dose (RDA) av jern. Også, 3 oz. av kokte sneglene får 86 prosent av jern RDA.

Tofu og tempeh Retter

A 1 kopp servering av bakte bønner med tofu wieners gir 16 gram fiber og 8 prosent av jern RDA. En halv kopp røde bønner og tempeh har 10 prosent av nødvendig jern og 7 gram fiber.

Liver

Liver - svinekjøtt, biff, lam, kalkun og kylling er høy i jern med 4 oz. alt fra 113 prosent RDA for svinekjøtt til 42 prosent RDA for biff. Men deres mettet fett og kolesterol innhold gjør dem uegnet for et hjerte sunt kosthold.