Digidexo.com

Positivt og ulemper med en høy-protein diett

Når det kommer til en høy-protein diett, folk som er kroppsbyggere og lav-karbohydrat Kosten sverger til det. Men på den andre siden av mynten, har du folk som foretrekker rå mat, som tror høy-protein dietter er overvurdert og usikre. Uansett hva du ser på det, definitivt trenger kroppen protein.

Betydning

Protein er en av de tre essensielle makronæringsstoffer for livet. Det øker immunitet, hjelper med celle gjenfødelse og bidrar til å holde hår, hud og negler sunne.

Vekttap

Folk følger ofte høy-protein diett, fordi de ønsker å gå ned i vekt. Protein holder deg mett lenger og tar mer kalorier for kroppen å bryte det ned.

Muscle Mass

Ved løfting av vekter, særlig ved en høy intensitet, kan muskelceller blir skadet. Av denne grunn er protein nødvendig i større mengder, så kroppsbyggere og vektløftere vil bruke den til å øke hastigheten inngang og bygge masse. De ofte supplere sine måltider med protein shakes.

Fett

Hvis mye av din protein kommer fra kjøtt, spesielt rødt kjøtt, eller vanlig meieriprodukter, som kan protein være høy i fett. Dette kan øke risikofaktorer for hjertesykdom og høyt kolesterol.

Utilstrekkelige Karbohydrater

Karbohydrater er hovedbrennstoffkilde av kroppen. Når en høy-proteindiett blir fulgt, er karbohydratinntaket ofte lavt. Dette kan føre til letargi, hjerne og lave mengder fiber.

Nyrer

Nyrene og leveren må jobbe hardere for å bryte ned protein. Folk som har eksisterende lever og nyreproblemer kan forverre symptomene ved å spise for mye protein.