Digidexo.com

Forsinket Hemolytisk transfusjonsreaksjon i sigdcelleanemi

Forsinket Hemolytisk transfusjonsreaksjon i sigdcelleanemi


Pasienter med sigdcelleanemi motta blodoverføringer for å behandle komplikasjoner som anemi og miltsekvestrering. Forsinket hemolytisk transfusjonsreaksjon kan oppstå tre til sju dager etter en blodoverføring er gjort.

Årsak

Forsinket hemolytisk transfusjon er forårsaket av styrking av tidligere svake antistoffene som angriper og ødelegger transfuserte røde blodlegemer dager etter en transfusjon har oppstått.

Symptomer

En sigdcelle pasient med forsinket hemolytisk transfusjonsreaksjon kan vise noen av de følgende symptomer etter en blodoverføring: feber med eller uten tilstedeværelse av frysninger, anemi og smerte.

Ledelsen

Forsinket hemolytisk transfusjonsreaksjon kan behandles i alvorlige tilfeller av transfusing blod som ikke vil reagere med pasientens antistoffer. I milde tilfeller, er det ikke nødvendig behandling.

Forebygging / løsning

For å forhindre forsinkede hemolytiske transfusjonsreaksjoner i sigdcelle pasienter kan leger gi pasienter kortene som sier deres type antistoffer. Dette kan forhindre overføringer som vil reagere med pasientens antistoffer. .

Betydning

Pasienter med sigdcelleanemi motta blodoverføringer for ulike komplikasjoner som følge av sykdommen. De er derfor utsatt for forsinket hemolytisk transfusjonsreaksjoner, som kan produsere milde effekter i enkelte tilfeller og dødsfall i andre. Gjenkjenne symptomene på denne tilstanden i en sigdcelle pasient er derfor viktig.